Denna sida är riktad till företagskunder

Bli företagskund

Figuren Mivo står med utsträckta händer

Företag betalar ett enhetspris vid sina besök på återvinningscentralen. Till skillnad mot privatpersoner ingår det alltså inte i den grundavgift som företag betalar. På Må återvinningscentral kan välja att få ditt besökt automatiskt eller manuellt registrerat.

Varje gång ni som företag besöker återvinningscentralen betalar ni en fast avgift och kan då lämna upp till 2 m³ avfall. För det som överstiger 2 m³ betalar ni en tilläggsavgift per m³. Farligt avfall debiteras per kilo enligt separat prislista.

Automatisk eller manuell registrering på Må återvinningscentral

På Må återvinningscentral har du som företagare med lätt lastbil upp till 3,5 ton möjlighet att lämna verksamhetsavfall och få besöket registrerat helt automatiskt. Registreringen görs med hjälp av en sensor som läser av registreringsnumret. En faktura skickas automatiskt i början av nästkommande månad.

Vid manuell registrering ska ditt fordon passera en terminal där besöket registreras. Det görs enklast med ett kundnummer och kundkort som är kopplat till ert företag och som genererar en faktura i slutet av månaden. Lämnar ni verksamhetsavfall med personbil eller lätt lastbil som inte är före­tagsregistrerad behöver ni också registrera er manuellt via företagsbommen. Det gäller även om ni vill ha märk­ning på fakturan. Läs mer om hur du skaffar kundnummer och tillhörande kort här nedanför.

Manuell registrering på serviceorterna

På våra återvinningscentraler i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum går det också fint att lämna verksamhetsavfall. Tänk bara på att kontakta personalen för att registrera besöket innan du lämnar avfallet. För att allt ska fungera smidigt behöver du ett kundnummer som du enkelt ordnar här nedanför.

Skaffa kundnummer och kundkort

För att registrera företagsbesök manuellt behöver ditt företag ha ett kundnummer. Kundnumret är kopplat till ert företag och genererar en faktura varje månad. Det kostar inget att skaffa kundnummer.

Företag som ofta besöker Må återvinningscentral kan även få ett fysiskt kundkort som gör besöken enklare.

  • Kundkortet kostar inget.
  • Ett kundkort per fordon.
  • Flera kort kan registreras på samma företag.
  • Tänk på att uppdatera oss om ändrade uppgifter, t ex byte av bil som är kopplad till kortet eller ändrade faktureringsuppgifter.

Självklart är företag välkomna med verksamhetsavfall till våra övriga återvinningscentraler, men där behöver ni ta kontakt med vår personal vid varje besök.

Tungt fordon eller mycket avfall

Vill du som företagare lämna mycket avfall eller har ett fordon med en totalvikt över 3,5 ton är du välkommen till Må avfallsanläggning. Där lämnas verksamhetsavfall till en kostnad enligt en särskild prislista.

Alla skyldig att betala

Alla som använder återvinningscentralerna ska betala för att finansiera dem eftersom verksamheten inte är skattefinansierad. Hushållen gör det via avfalls­taxan för privatpersoner där kostnader för både hushållsavfall och grovsopor ingår. I avfallstaxan för före­tag ingår däremot inte användningen av återvinningscentraler. Där­för är det viktigt med en betalningsmodell som är rättvis och som finansierar kostna­derna för mottagning, hantering och be­handling av det avfall som före­tag lämnar på återvinningscentralen.

Kontakt

Vågstationen på Må återvinningscentral
Telefon: 0660-330 360
E-post: vagstation@miva.se

Hjälpte informationen på sidan dig?