Vattenläcka

Vår till ytan stora kommun medför ett stort ledningsnät och många anläggningar. Allt har dessutom många år på nacken och årligen görs stora insatser för att säkerställa leverans och funktion.

Två män i varselkläder gräver fram ett rör i en stor grop

En vattenläcka kan uppstå både på huvudledningen och inom den egna fastigheten helt utan förvarning. Därför kan det vara bra att känna till vad som händer när det sker en läcka på det allmänna nätet eller vad du kan göra om läckan sker hemma hos dig.

Vattenläcka på det allmänna nätet

När det sker en läcka på det allmänna VA-ledningsnätet uppmärksammas den antingen av allmänheten eller vår egen personal. Om du behöver felanmäla vatten och avlopp kan du göra det dygnet runt på telefon 0660-330 330. Efter kontorstid kopplas samtalet automatiskt vidare till Kommunens alarmeringscentral. När vi mottagit larmet sätts berörd personal in så snabbt som möjligt för att åtgärda problemet.

Aktuella driftstörningar publiceras på hemsidan med uppdatering av aktuell status. Driftinformation finns även på vår Facebooksida och det finns även möjlighet att prenumerera på vår driftinformation via e-post.

Få driftinformation via sms

Vid planerade underhållsarbeten, vattenavstängningar och vattenläckor informerar vi dig som kund via sms och röstmeddelande. Ett snabbt och träffsäkert sätt att informera om störningar i vår verksamhet. Självklart framgår störningarna även här på vår webbplats.

Vattenläcka hemma hos dig

Du bör ha som rutin att med jämna mellanrum kontrollera mätarställningen på din vattenmätare. Jämför den med vad det står på din faktura. På så sätt kan du upptäcka eventuella läckor, otäta kranar och rinnande toalettstolar i tid.

Om du får en synlig vattenläcka kontakar du en rörläggare eller VVS-montör som kan hjälpa dig att åtgärda problemet. Du behöver alltid kontakta vår kundservice när något hänt eller behöver åtgärdas med vattenmätaren eller om vattnet måste stängas av ute i gatan.

Ibland visar det sig att en läcka som vi tror finns på det allmänna nätet istället finns på din fastighet. Ansvaret för att åtgärda felet vilar då på dig som fastighetsägare. Via länken nedan har vi samlat några tips som är bra att tänka på.

Hjälpte informationen på sidan dig?