Denna sida är riktad till företagskunder

Bli Kranmärkt

Logotype för Svenskt Vattens hållbarhetsmärkning Kranmärkt

Miva levererar varje dag ett friskt och gott vatten som vi är stolta över. Därför är det självklart för oss att vara kranmärkta. Kranmärkningen betyder att vi endast serverar kranvatten på våra anläggningar och att arbetsplatsen, möten och aktiviteter som vi anordnar är fria från flaskvatten.

I Sverige har vi tillgång till rent vatten dygnet runt direkt i kranen. I Höga Kusten och Örnsköldsvik har vi dessutom ett riktigt gott vatten. Trots uppenbara fördelar med vårt kranvatten säljs stora mängder flaskvatten i Sverige. Så onödigt eftersom det går åt runt 300 gånger så mycket energi för en liter flaskvatten, jämfört med samma mängd kranvatten. Dessutom blir det 250 gånger dyrare per liter jämfört med vatten från kranen. Det måste vi göra något åt.

Kranmärk din verksamhet eller ditt event

Den nationella hållbarhetsmärkningen Kranmärkt betyder att företaget endast serverar kranvatten i sina lokaler och att arbetsplatsen, möten och aktiviteter som företaget anordnar är fria från flaskvatten.

Företag, föreningar eller ensilda event kan kranmärkasoch du kan välja att kranmärka hela din verksamhet eller exempelvis enskilda konferenser och event som din organisation anordnar.

Genom kranmärkningen tar du ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten! Som företag får du:

  • Konkret och enkel hållbarhetsåtgärd: Hållbarhet ligger i tiden, men det är inte alltid lätt med konkreta och begripliga åtgärder. Ger också en ytterligare dimension av det naturliga Höga Kusten.
  • Mindre hantering: Flaskor och burkar behöver inte beställas, tas emot, hanteras eller återvinnas. Det goda vattnet finns redan här!
  • Tjäna pengar: Med en snygg flaska går det utmärkt att ta betalt för både stilla, men framförallt kolsyrat vatten.

Tänk på att Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning och inte en certifiering, det innebär att ni själva ansvarar för att leva upp till vad det innebär att vara kranmärkta. Miva kan hjälpa till med diplom och en lokalanpassad kranmärkningslogga efter att du fått din kranmärkning.

Om Kranmärkt

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Branschorganisationen Svenskt Vatten lanserade märkningen i samband med Världsvattendagen 2017 Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten.

Logotype för Svenskt Vattens hållbarhetsmärkning Kranmärkt med vy av Örnsköldsviks vinterklädda inre hamn i bakgrunden

Sedan 2020 är alla event och konferenser samt interna möten och sammanträden inom Örnsköldsviks kommunkoncern Kranmärkta.

Hjälpte informationen på sidan dig?