Denna sida är riktad till företagskunder

Bli Kranmärkt

Logotype för Svenskt Vattens hållbarhetsmärkning Kranmärkt

Miva levererar varje dag ett friskt och gott vatten som vi är stolta över. Därför är det självklart för oss att vara kranmärkta. Kranmärkningen betyder att vi endast serverar kranvatten på våra anläggningar och att arbetsplatsen, möten och aktiviteter som vi anordnar är fria från flaskvatten.

Vi har tillgång till rent vatten dygnet runt direkt i kranen. Trots uppenbara fördelar med vårt kranvatten säljs stora mängder flaskvatten i Sverige. Det går åt runt 300 gånger så mycket energi för en liter flaskvatten, jämfört med samma mängd kranvatten. Dessutom blir det 250 gånger dyrare per liter jämfört med vatten från kranen.

Kranmärk din verksamhet eller ditt event

Du kan välja att kranmärka hela din verksamhet eller till exempel enskilda konferenser och event som din organisation anordnar. Tänk på att Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning och inte en certifiering, det innebär att ni själva ansvarar för att leva upp till vad det innebär att vara kranmärkta. Miva kan hjälpa till med diplom och en lokalanpassad kranmärkningslogga efter att du fått din kranmärkning.

Genom kranmärkningen tar du ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten!

Om Kranmärkt

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten som har kranmärkt flera event. I samband med Världsvattendagen 2017 lanserades Kranmärkt som en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten.

Logotype för Svenskt Vattens hållbarhetsmärkning Kranmärkt med vy av Örnsköldsviks vinterklädda inre hamn i bakgrunden

Sedan 2020 är alla event och konferenser samt interna möten och sammanträden inom Örnsköldsviks kommunkoncern Kranmärkta.

Hjälpte informationen på sidan dig?