Lämna själv-kort på återvinningscentral

En kvinna i varselkläder sitt i en bil och har sträckt ut armen genom fönstret och håller ett kort framför en terminal

2021 lanserade vi Lämna själv-kort på Bjästa återvinningscentral. Med ett sådant kort har du möjlighet att besöka oss även när centralen är stängd och obemannad.

Lämna själv-kort införs successivt på alla återvinningscentraler. Björna fick Lämna själv-kort vintern 2022, Bredbyn under hösten 2023 och näst på tur står Husum där Lämna själv-kort lanseras under 2024.

I våra kundundersökningar återkommer ofta önskemål om utökade öppettider, inte minst på serviceorterna. Det har vi tagit till oss. För ökad tillgänglighet när du har tid lanserar vi Lämna själv-kortet.

Lämna själv-kortet innebär att privatpersoner får möjlighet att besöka återvinningscentralen när den normalt är stängd och obemannad. Allt som krävs är att genomgå en timmes utbildning på plats på återvinningscentralen. Utbildningen bokas på vår webbplats foch genomförs oftast kvällstid.

Införandet sker successivt. För närvarande kan Lämna själv-kort användas på våra återvinningscentraler i Bjästa, Björna och Bredbyn. Under 2024 planerar vi för lansering i Husum.

Senaste nytt

11 september 2023

Vecka 38-39 genomförs de flesta gräv- och installationsarbetena för att förbereda även Husum återvinningscentral för Lämna själv-kort. Dessa veckor är centralen därför helt stängd för kundbesök. Målsättningen är att komma igång med Lämna själv-kort i Husum under 2024.

Tidigare information

5 juli 2023

Den 5 juli släpper vi länken till vår nya e-utbildning för Lämna själv-kort. Kunden slipper ta sig till återvinningscentralen och kan dessutom genomgå utbildningen i lugn och ro när det passar hen. Besparingen i tid och logistik för Miva är också stor. Utbildningen tar cirka 45 minuter och avslutas med att kunden får intyga att hen är införstådd med det ansvar och förtroende som är kopplat till Lämna själv-kortet. Efter ett par arbetsdagar kommer en bekräftelse via e-post och kundens körkort fungerar därmed som ”nyckel” för inpassage på de återvinningscentraler som har Lämna själv-möjlighet.

24 maj 2023

Vecka 22-23 genomförs de flesta gräv- och installationsarbetena för att förbereda Bredbyn återvinningscentral för Lämna själv-kort. Dessa veckor är centralen därför helt stängd för kundbesök. Målsättningen är att komma igång med Lämna själv-kort i Bredbyn hösten 2023.

15 december 2022

Nu har vi officiellt lanserat Lämna själv-kortet även på Björna återvinningscentral och öppnat utbildningsbokningen.

Nu påbörjas förberedelserna för att införa kortet i Bredbyn och Husum under 2023.

24 augusti 2022

Vecka 38-39 genomförs de flesta gräv- och installationsarbetena för att förbereda Björna återvinningscentral för Lämna själv-kort. Dessa veckor är centralen därför helt stängd för kundbesök.

När det gäller driftsättningen av Lämna själv-kort i Björna så har vi ännu inte klart med alla leveranser på grund av restnoterade komponenter. Målsättningen är att det ska lösa sig så vi kan komma igång med Lämna själv-kort i Björna under oktober.

11 januari 2022

Nu har vi officiellt lanserat Lämna själv-kortet på Bjästa återvinningscentral och öppnat utbildningsbokningen.

14 september 2021

Intesset för att testa Lämna själv-kortet har varit stort och alla testplatser är fyllda. Håll utkik när vi öppnar möjligheten att boka utbildningstillfällen.

20 september 2021

Det mesta börjar bli klart för lansering och nu söker vi testpiloter som vill testa Lämna själv-kortet. Klicka på länken och anmäl ditt intresse så hör vi av oss!

Anmäl intresse för att vara testpilot av Lämna själv-kort

6 september 2021

Kabelgrävningen på Bjästa återvinningscentral är nu klar och näst på tur står att uppdatera skyltningen. Förutom att den behöver anpassas utifrån förutsättningarna som gäller med Lämna själv-kortet så passar vi även på att uppdatera skyltarna utifrån det nya nationella skyltkonceptet. Det blir med andra ord mycket nytt på Bjästa återvinningscentral om några veckor.

24 augusti 2021

Förberedelserna på Bjästa återvinningscentral fortsätter för att komma igång med Lämna själv-kortet under hösten. Just nu gräver vi kabel och därför bör du som besöker Bjästa återvinningscentral köra extra försiktigt uppe på rampen för att inte skada din bil.

Flera kunder efterfrågar redan nu möjligheten att boka utbildningstillfällen. Bokningsfunktionen beräknas komma ingång i slutet av september.

29 juni 2021

Under vecka 26 påbörjas ombyggnationen av Bjästa återvinningscentral för att anpassa anläggningen till vår nya tjänst Lämna själv-kort. Arbetena pågår utanför återvinningscentralens ordinarie öppettider och ska därför inte påverka dig som kund. Vi ber däremot om överseende om det är lite rörigt på återvinningscentralen under den närmaste tiden.

Vanliga frågor

Kontakt

Magnus Vestman, driftledare
Telefon: 0660-330 357
E-post: magnus.vestman@miva.se

Hjälpte informationen på sidan dig?