Flytt och ägarbyte

Säljer du en fastighet behöver du anmäla ägarbyte. Enklast gör du det via vår självservice. Då skrivs ditt/dina abonnemang över till den nya ägaren. Anmäler du inte ägarbytet kommer fakturorna fortsatt att gå till dig som är registrerad på fastigheten hos oss.

En kvinna tar igen sig och lutar sig mot några flyttlådor

Överlåtelse av abonnemang

Om du sålt din fastighet måste du meddela oss. Det gör du genom att anmäla ägarbyte och överlåta ditt/dina abonnemang för vatten och avlopp samt hushållsavfall.

Om vi inte får veta att du sålt din fastighet står du kvar som betalningsansvarig, vilket innebär att fakturorna kommer till dig. Därför är det viktigt att du gör en anmälan till oss så nära ägarbytet som möjligt.

Till dess att anmälan registrerats hos oss står säljaren kvar som betalningsansvarig. När registreringen gjorts lägger vi upp köparen som kund och gör sedan en slutfaktura till säljaren och skiftar ägarförhållandet.

Enklast gör du din flyttanmälan via vår självservice. Tänk på att det är säljaren som ansvarar för att anmäla ägarbyte.

Läs av vattenmätare

Har du kommunalt vatten och avlopp måste du läsa av din vattenmätare vid datum för ägarbyte och notera i anmälan för ägarbyte, så att du bara faktureras för det vatten du förbrukat.

Snygga till och lämna sopkärlen

När du flyttar ska någon annan ta över ditt sopkärl eftersom befintliga sopkärl tillhör fastigheten. Tänk därför på att tvätta och fräscha upp kärlet innan du flyttar. Om köparen önskar ett brunt kärl för matavfall eller återlämna ett befintligt brunt kärl kontaktar den kundservice. Detta gäller även byte av kärlstorlek.

Se över ditt Lämna själv-kort

Använder du vår självservicetjänst Lämna själv-kort på återvinningscentralerna måste du ändra dina kontaktuppgifter om du flyttar. Om du blir folkbokförd i en annan kommun och inte längre äger en fastighet i Örnsköldsviks kommun har du inte längre rätt att använda Lämna själv-kort. Uppdatera dina uppgifter via självservice nedan.

Hjälpte informationen på sidan dig?