Betalning och fakturering

Du får normalt en faktura från Miva varannan månad. Vill du inte ha en pappersfaktura hem i postlådan finns det många smarta alternativ.

En tjej med headset ler mot kameran

Autogiro

För att betala dina fakturor från Miva med hjälp av autogiro behöver du göra en anmälan via din internetbank. Enkelt och klart på några minuter!

Så fungerar det

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från det konto du uppger i din anmälan. Du slipper hålla reda på fakturor och förfallodagar och behöver inte heller knappa in krångliga OCR-nummer varje gång du ska betala en fakturor.

Din autogiroanmälan är kopplad till ditt kundnummer hos Miva och innefattar alla tjänster som du har hos Miva. Med autogiro får du en faktura precis som vanligt, men med en notering om att beloppet dras via autogiro. Tänk på att pengarna behöver finnas på ditt konto dagen innan förfallodatum.

Autogiro i kombination med e-faktura eller e-postfaktura

Om du har autogiro går det utmärkt att kombinera med e-faktura eller e-postfaktura. Fördelen är att vi då inte skickar en pappersfaktura till din brevlåda.

E-faktura

Ta emot och betala dina fakturor från Miva direkt i din internetbank. Du förenklar din vardagsekonomi, slipper få fakturan i brevlådan och sparar samtidigt på miljön. Tjänsten är kostnadsfri och möjlig att använda om du har en internetbank.

Så fungerar det

I din internetbank anmäler du att du vill ha e-faktura från Miva. Sök på "Miljö och Vatten i Örnsköldsvik". När du sedan får en faktura från Miva får du ett meddelande i din internetbank. Alla uppgifter såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade. Du anger bara vilket konto du vill betala från och signerar som vanligt. När din faktura är betald lagras den i din internetbank. Är du osäker eller har problem med att anmäla att du vill ha e-faktura från Miva, kontakta din bank.

E-faktura i kombination med autogiro

E-faktura går utmärkt att kombinera med autogiro. Fördelen att kombinera e-faktura med autogiro är att du inte behöver gå in och godkänna din faktura för betalning, utan beloppet dras på förfallodagen via det konto som du anmält till oss.

E-postfaktura

Med e-postfaktura slipper du fakturor i brevlådan och sparar på miljön genom mindre pappershantering. Dessutom har du alltid tillgång till fakturan. Tjänsten är kostnadsfri och börjar fungera så fort du anmält intresse till oss.

Så fungerar det

Du anmäler till vår kundservice vilken e-postadress du vill att fakturan ska skickas till. Fortsättningsvis kommer fakturan sedan att skickas till den önskade e-postadressen.

E-postfaktura i kombination med autogiro

E-postfaktura går utmärkt att kombinera med autogiro. Fördelen är att med autogiro dras beloppet direkt på förfallodagen och du behöver inte få en pappersfaktura hemskickad från oss.

Betala med Swish

Med hjälp av Swish kan du snabbt och enkelt betala såväl pappersfaktura som e-postfaktura till oss

Så fungerar det

Scanna QR-koden på din faktura med hjälp av Swish-appen. Betalningsuppgifterna fylls i automatiskt. Med ett klick godkänner du betalningen, signerar med Mobilt BankID och får en bekräftelse. Betalningen görs direkt.

Betala med QR-kod

Genom att betala med hjälp av QR-koden på fakturan får du med automatik med allt du behöver för att banken ska kunna genomföra betalningen.

Så fungerar det

Scanna QR-koden på din faktura med hjälp av din bank-app och känn dig säker på att information såsom belopp, bankgiro och OCR-nummer blir korrekt. Med ett klick godkänner du sedan betalningen av fakturan i din bank-app. Snabbt, enkelt och säkert!

Har du fått en betalningspåminnelse?

På uppdrag av Miva sköter Visma Collectors AB all hantering av påminnelser och inkasso. Har du frågor om en påminnelse kontaktar du därför alltid Visma.

Hjälpte informationen på sidan dig?