Emelie Selinder - praktikant på HR

Emelie läser personalvetarprogrammet på Umeå universitet och har mellan augusti-oktober 2023 gjort sin praktik på Mivas och vårt systerbolag Övik Energis HR-avdelningar.

En ung kvinna i vit tröja sitter på en orange soffa och ler,

Vad har du fått för uppfattning om Övik Energi och Miva?

Människorna jag träffat har varit väldigt öppna med den otroliga glädjen de har i sina jobb, men även delat med sig av den tuffare sidan av jobbet ”där skon klämmer” så att säga. Sammantaget skulle jag beskriva Övik Energi och Miva som välkomnande arbetsplatser med en stor bredd och höjd av kompetenser bland människorna som jobbar där. De vet att de jobbar med viktiga saker och känner (med rätta) en stor stolthet över det.

Vad har du fått ut av din praktikperiod?

Mer än vad jag förväntat mig då jag varit riktigt inkluderad i det dagliga arbetet. Jag hade aldrig anat att jag skulle lära mig så här mycket och det är definitivt något jag kommer att ta med mig av resten av mitt arbetsliv. Personalen hos bolagen har varit intresserade av mig och vad jag kan hjälpa till med samtidigt som de gett mig massor tillbaka för att berika min praktik.

Vad är dina framtidsplaner nu efter praktiken?

Det är två kurser och ett examensarbete kvar, så juni 2024 är jag färdig. Med en något blandad lättnad/förskräckelse lämnar jag alltså snart trygga skolan och beger mig ut i arbetslivet, men efter den här praktiken vet jag att det är just det här jag vill jobba med. Det känns bara rätt.

Till vem skulle du rekommendera att göra praktik hos Övik Energi och Miva?

Med tanke på att jag trivts så otroligt bra här skulle jag genuint rekommendera alla att komma hit. Skulle jag avgränsa det något kanske det skulle vara för den som är intresserad av samhällsviktiga verksamheter. Vatten, avlopp, el och värme är något man lätt bara förväntar sig ska finnas tillgängligt utan att tänka på det pussel av anläggningar, nät och människor i bakgrunden som får det hela att fungera.

Vad Emelie har gjort hos oss

Emelie har delat sin tid mellan 50 procent praktik på båda arbetsplatserna och 50 procent arbete med en rapport på uppdrag av bolagen. Rapporten behandlar en undersökande studie kring ett av bolagens EVP - Employer Value Proposition "arbetsgivarvarulöfte". Under praktiken har Emelie fått följa med en HR-ansvarig och en personalutvecklare i deras vardag som innehåller bland annat: rekrytering, rehabilitering, skolkontakter, fackliga förhandlingar, utbildningsadministration, chefsstöd och arbetsrättsliga frågor.

Hjälpte informationen på sidan dig?