Hitta återvinningsstation

Sedan den 1 januari 2024 är det kommunerna som ansvar för och sköter ett rikstäckande insamlingssystem med 5 800 återvinningsstationer. I Örnsköldsviks kommun ansvarar Miva för ett 30-tal återvinningsstationer som finns tillgängliga dygnet runt. Utöver det finns möjligheten att lämna förpackningar för återvinning på alla återvinningcentraler.

Via nedanstående länk kan du se var närmaste återvinningsstation finns.

Öppettider

Samtliga återvinningsstationer är obemannade och tillgängliga dygnet runt.

Det är även möjligt att lämna förpackningar av papper, plast, glas och metall på Mivas alla återvinningscentraler. Se respektive återvinningscentral för aktuella öppettider.

Det här kan du lämna

Tidningar och hushållsförpackningar av glas, papper, plast och metall. På de flesta återvinningsstationerna finns ofta även behållare för småbatterier.

sopor.nu - hela Sveriges avfallsportal

För att varje kommun inte ska behöva uppfinna "hjulet" finns information om alla återvinningsstationer i hela landet samlade på sopor.nu. Där får du veta var stationerna finns placerade, vad du kan lämna där och när det senast städades på platsen. Det är också här du felanmäler en återvinningstation som till exempel behöver städas.

På sopor.nu finns även information om hur man sorterar sitt övriga avfall och varför det bör sorteras, var avfallet ska lämnas och vad som händer sedan.

Hjälpte informationen på sidan dig?