Artikeln publicerades 6 september 2019

Finns det möjlighet att lämna saker för återbruk på Mivas återvinningscentraler?

Ja, på alla återvinningscentraler finns utmärkta möjligheter att lämna sådant som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras.

Möbler, heminredning, cyklar

I vår mottagning för återbruk kan du lämna möbler, heminredning, husgeråd och cyklar så kan det komma till glädje för någon annan.

Mottagningen och hantering av återbruk sköts av Startpunkten. De som deltar i Startpunktens verksamhet ser över och renoverar inlämnade möbler för att sedan sälja dem som "nya" i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

Tänk på att inte lämna bokhyllor, vävstolar, tjock-TV eller trasiga saker som inte är möbler.

Sport- och fritidsutrustning

Skänk sport- och friluftsutrustning till Fritidsbanken. Det kan vara skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök och mycket mer.

Mottagningen och hanteringen av sport- och fritidsutrustning sköts av Fritidsbanken. På Fritidsbanken kan vem som helst sedan kostnadsfritt låna sport- och friluftsutrustning i 14 dagar. Fritidsbanken finns på Lasarettsgatan 23 i Örnsköldsvik.

Klädinsamling

I Myrornas insamlingsbehållare lämnar du kläder, hemtextil och skor. Även trasig textil kan lämnas här för återvinning.

Lastpallar

Återanvändning av helpallar med måtten 1200 x 800 och halvpallar med måtten 800 x 600, exempelvis byggpall, SJ-pall, EUR-pall och engångspall. Även pallkragar. Tänk på att trasiga lastpallar och pallkragar inte ska lämnas här utan kastas i containern Trä.

Sådant som kan återanvändas av andra

Hjälpte informationen på sidan dig?