Det här kan du lämna på Må återvinningscentral

Här redovisas vilket avfall som kan lämnas på Må återvinningscentral i den ordning som du möter de olika sorteringsplatserna på återvinningscentralen.

Farligt avfall

Spillolja/diesel (max 25 liter), färgrester, kemikalier, lysrör, bilbatterier och dylikt. För asbest, kontakta kundservice. I huset för farligt avfall lämnar du även TV, bildskärm och kabel.
Läs mer om farligt avfall

Återanvändning

I Startpunktens tält lämnar du möbler och heminredning som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras. Uttjänta möbler renoveras av de som deltar i Startpunktens verksamhet och reparerade möbler säljs i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik. Återbruk när det är som bäst!
Läs mer om Startpunkten

Klädinsamling

I Myrornas insamlingsbehållare lämnar du kläder, skor, accessoarer och hemtextil.

Pant

Panta dina burkar och PET-flaskor i vår storpantarmaskin. Du behöver inte röra burkarna och PET-flaskorna, utan häller dem direkt i maskinen. Du kan välja mellan att få en värdecheck som du kan handla för i de flesta matbutiker, få pengarna insatta på ditt PayPal-konto eller skänka pengarna till välgörenhet. På Må kan du välja att skänka dina pengar till Håll Sverige Rent, Barncancerfonden, Unicef eller den lokala organisationen Hoppets Stjärna. Miva samarbetar med Hoppets Stjärna och väljer du det gåvoalternativet är du med och bidrar till en ny dricksvattenbrunn på Haiti.

Ris, stubbar (rotverk)

Tänk på att ris och stubbar sorteras var för sig.

Gräs och löv (trädgårdsavfall)

Gräs, löv, kottar, barr, fallfrukt och växter. Tänk på att tömda säckar inte ska kastas här utan i containern Brännbart.

Jord, sten, betong

Matjord, grus, trädgårdsplattor, betongplintar, tegelpannor, tegelstenar. För att lämna asbest, kontakta personalen.

Diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare, spis

Spis, disk- och tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, el-mangel och köksfläkt.

Kyl/frys

Tänk på att kyl och frys inte sorteras med övriga vitvaror.

Elektronikavfall

Dator, telefon, dammsugare, mikrovågsugn, elhandverktyg, armaturer, kabel och dylikt. Allt som har batteri eller sladd! Däremot lämnas TV, bildskärm och kabel i huset för farligt avfall.
Läs mer om elektronikavfall

Porslin

WC-stol, handfat, klinker, kakel, keramik och lerkrukor.

Wellpapp

Stora kartonger, flyttlådor, papprör och rullwellpapp.

Brännbart

Brännbart avfall som inte ryms i ditt sopkärl, t ex skumgummimadrasser, möbeldynor, mattor och större frigolit. Tänk på att alla säckar med avfall måste vara genomskinliga. Tänk även på att hårt material får vara max 80 cm långt. Längre material ska kastas i containern Tyg- och skinnsoffor. Förpackningar och tidningar får inte kastas här, utan på närmaste återvinningsstation.

Tygsoffor, skinnsoffor

Stoppade möbler, resårmadrasser, plastmöbler, PVC-rör, laminatgolv, fönster, tavlor, skidor och dylikt. Här kastas allt brännbart material som är över 80 cm långt.

Gips

Gips.

Mineralull, planglas

Glasull, stenull, planglas och spegelglas.

Metall

Värmeljuskoppar, järnskrot, cykel, spark, badkar, gräsklippare, metallstolar, kastruller och dylikt.

Trä

Trämöbler, brädor, spånskivor och plywood. Får innehålla spik och beslag samt färg, lack och lim.

Impregnerat trä

Tryckimpregnerat trä, slipers och dylikt. Kan innehålla arsenik, krom och andra farliga ämnen.