Bygg- och rivningsavfall samt trädgårdsavfall

Från och med den 1 januari 2023 ansvarar kommunen för hanteringen av bygg- och rivningsavfall som uppstår när du som privatperson själv renoverar. Förutom att lämna ditt avfall på våra återvinningscentraler kan du därför även låta ett företag hämta ditt avfall. Du beställer själv hämtning genom att kontakta någon av våra auktoriserade entreprenörer.

Byggarbetsplats med brädor på en sågpall och upprest regelstomme i bakgrunden.

Vad hämtar vi?

Bygg- och rivningsavfall omfattar avfall från egna bygg- och rivningsåtgärder i privata hushåll. Det kan handla om trä, gips, isolering och tegel, men även uppgrävda jordmassor och värmepannor.

Trädgårdsavfall omfattar exempelvis ris, löv, gräs och fallfrukt.

Beställ hämtning

Från och med den 1 januari 2023 ansvarar kommunen för hanteringen av bygg- och rivningsavfall som uppstår när privatpersoner själva renoverar. Förutom att lämna ditt avfall på våra återvinningscentraler kan du därför även låta ett företag hämta ditt avfall.

Tänk på att du enbart ska ta kontakt med företag som kommunen tecknat avtal med. All kontakt mellan det företag som du sedan valt att anlita sker mellan dig och företaget. Företaget svarar på frågor om exempelvis vilka tjänster de erbjuder, offertförfrågan, beställning och fakturering.

Auktoriserade entreprenörer

Listan över auktoriserade företag kommer att uppdateras löpande.

PreZero Recycling AB Länk till annan webbplats.

Ragn-Sells Recycling AB Länk till annan webbplats.

Är du intresserad av att bli auktoriserad?

För att ha rätt att utföra fastighetsnära insamling av bygg- och rivningsavfall samt trädgårdsavfall i Örnsköldsviks kommun krävs auktorisation genom ett avtal med Miva. Ansökan om att bli auktoriserad lämnas via kommunens tjänst e-avrop.

Hjälpte informationen på sidan dig?