Artikeln publicerades 24 juni 2024

Nu övergår vi till digitala fakturor

En kvinna i stort lockigt hår sitter i en soffa och dricks te och tittar på en laptop

Från och med juni 2024 får nya kunder och kunder som flyttar inom kommunen digitala fakturor istället för pappersfakturor. Det är ett sätt att effektivisera fakturahanteringen och minska både kostnader och miljöbelastning.

Istället för en pappersfaktura i brevlådan kommer alla kunder som tecknar nytt abonnemang för sophämtning och kommunalt vatten och avlopp att få en digital faktura till den e-postadress som registrerats hos Miva. Detta gäller även kunder som flyttar till en annan fastighet inom kommunen.

En digital faktura ser ut som den vanliga pappersfakturan, men skickas med e-post som en bifogad pdf-fil. Det innebär också att fakturan kommer att landa hos dig som kund några dagar tidigare eftersom den inte behöver sorteras och delas ut med posten.

Den som önskar pappersfaktura istället för digital faktura kan för närvarande kontakta kundservice, men Miva kommer successivt att helt övergå till digitala fakturor även för befintliga kunder.

Fler alternativ att betala din faktura

Autogiro

Med autogiro dras rätt belopp från det konto du önskar och sätts in på Mivas konto på förfallodagen. Skaffa autogiro genom att göra en anmälan via din internetbank.

E-faktura

Förenkla din vardagsekonomi, slipp räkningarna i brevlådan och spara på miljön med e-faktura. Räkningen skickas till din internetbank och du måste godkänna den innan den betalas via din bank. Anmäl dig till e-faktura i din internetbank.

Swish

Med hjälp av Swish kan du snabbt och enkelt betala såväl pappersfaktura som digital faktura som skickats till din e-postadress. Scanna QR-koden på din faktura med hjälp av Swish-appen.

Hjälpte informationen på sidan dig?