Artikeln publicerades 8 december 2021

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Lämna sport- och fritidsutrustning till Fritidsbanken

Snart öppnar Fritidsbanken i Örnsköldsvik. Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. För att det ska fungera så behövs såklart sport- och fritidsprylar och där kommer du in i bilden.

Hos Fritidsbanken kan vem som helst låna utrustning för en aktiv fritid, som exempelvis skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök och mycket mer. Lånetiden är 14 dagar och det kostar inget.

Hela konceptet bygger på att återanvända utrustning. I förråd, garage och vindsutrymmen finns mängder av sport- och friluftsutrustning som sällan eller aldrig används. Genom att lämna den på våra återvinningscentraler ger du utrustningen en andra chans. Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning som sedan noga gås igenom innan den lånas ut. Om något är trasigt repareras det eller lämnas vidare till återvinning efter att eventuella reservdelar tagits tillvara.

Från och med nu har vi en uppskyltad mottagning för sport- och fritidsutrustning på alla våra återvinningscentraler. Håll utkik efter våra nya skyltar ”Sport & fritid” och tack för ditt bidrag till Fritidsbanken och möjligheten till en aktiv fritid för alla.

Hjälpte informationen på sidan dig?