Artikeln publicerades 15 september 2021

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Planering inför Mivas vd-byte – Gerth Mattebo i pension nästa år

Gerth Mattebo har varit Mivas vd sedan bolaget bildades 2009. Den 31 december 2022 går Gerth i pension och redan nu är planeringen igång för att rekrytera en efterträdare.

För att ge bra förutsättningar för en framgångsrik rekryteringsprocess har Mivas styrelseordförande Jim Sundelin och Gerth Mattebo redan nu kommit överens om en successionsordning. Det gör att vd-bytet sker under kontrollerade former och att styrelsen inom kort kan påbörja arbetet med att hitta en efterträdare till Gerth.

– Vi vet alla att en rekryteringsprocess kan ta tid och för att ge bästa möjliga förutsättningar för en lyckad vd-rekrytering har vi kommit överens om en succession som känns helt rätt för bolaget, säger Gerth.

Successionsordningen innebär att Gerth är kvar i bolaget under hela 2022, men överlämnar rollen som vd så snart en efterträdare finns på plats. Får Miva en ny vd innan den 31 december 2022 kommer Gerth att tjänstgöra som senior rådgivare till styrelsen under resterande del av 2022.

– Styrelsen är glad och nöjd över att vi tillsammans hittat en lösning som möjliggör en ordnad rekrytering. Överenskommelsen ger oss tid att hitta rätt efterträdare till Gerth, vilket är viktigt för bolaget, säger Jim Sundelin.

Mivas styrelse kommer att starta upp rekryteringsprocessen under september månad.

Hjälpte informationen på sidan dig?