Artikeln publicerades 1 mars 2021

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Dags att anmäla sig till årets skräpplockardagar

Under vecka 20 anordnas den årliga skräpjakten i Örnsköldsviks kommun där vi vill att så många förskolor och skolor som möjligt ska delta!

Det är organisationen Håll Sverige Rent som står bakom kampanjen Skräpplockardagarna som riktar sig till förskolor, skolor samt barn- och ungdomsföreningar. I fjol deltog närmare 4 000 barn i Örnsköldsviks kommun.

Kampanjen har inte bara till syfte att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Tillsammans lär vi oss om nedskräpningens konsekvenser samtidigt som vi gör våra städer, vår natur och våra vatten lite finare.

Anmäl innan 30 april - vinn 3 000 kr

Anmäl din skola eller förening senast den 30 april på hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats. så får ni kostnadsfritt skräpplockningsmaterial från Håll Sverige Rent. Miva erbjuder hämtning av insamlat skräp och dessutom lottar vi ut två priser bland de förskolor och skolor som deltar. En förskola respektive en grundskola vinner 3 000 kr vardera.

Tänk också på att det inte är mängden insamlade sopor som är det viktigaste, utan tillfället att reflektera och prata om nedskräpning.

Låt oss slå fjolårets rekord med 4 000 deltagande barn.

Hjälpte informationen på sidan dig?