Artikeln publicerades 27 november 2020

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Årets medvetna julklapp - reparationen

Ge en gåva som både löser ett problem, förlänger livet på mottagarens ägodelar och kan gynna lokala företag. Satsa på årets medvetna julklapp - reparationen.

Klappen kan varieras i oändlighet – från presentkortet hos skomakaren eller cykelverkstaden till det loppisfyndade sykitet. Eller varför inte erbjuda din egen tid och kunskap i form av hjälp att laga något. En julklapp i tiden, som både ger gamla favoriter nytt liv och förvaltar planetens resurser.

Det är föreningarna Klimatklubben och Medveten Konsumtion som för andra året i rad har utsett Årets medvetna julklapp. Tanken är att erbjuda ett hållbart alternativ till den resurskrävande nykonsumtion som utgör merparten av alla julklappar.

Om alla skulle konsumera och leva såsom vi gör i Sverige skulle det behövas enorma 4,2 jordklot. Faktum är att vi har ett jordklot som dessutom inte mår jättebra. Tack för att du reflekterar över din julhandling - och God jul!

Håll utkik efter Miljönär-märkningen

Vill du hitta lokala butiker och verksamheter som gör det möjligt för dig att bidra till ett mer hållbart samhälle? Då ska du titta efter Miljönär-märkningen. Märkningen uppmärksammar alla de som gör det möjligt att laga, låna, och återanvända eller på annat sätt minska avfallet.

Hjälpte informationen på sidan dig?