Artikeln publicerades 20 oktober 2020

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Mivas vatten till riksfinal

Vattnet som tappades på kranmärkta Friskis & Svettis i Örnsköldsvik gick segrande ur vattenstriden i Umeå. Det stod klart när juryn i Kranvattentävlingen vid lunchtid lämnade sina motiveringar.

Strax efter kl 11 idag tisdag 20 oktober stod det klart. Mivas kranvatten går till Kranvattentävlingens riksfinal i Stockholm den 18 november. På plats vid regionfinalen i Umeå fanns Óla Shahrour som är kvalitets- och miljöansvarig inom vatten och avlopp tillsammans med kommunikationsansvarig Lars Westberg.

– Efter hedersomnämnanden i samma tävling både 2010 och 2015 var det som att vi hade något på känn. I år var det dags, säger Óla och Lars. Otroligt roligt!

Juryns motivering är verkligen något att vara stolt över: "Tröstsläckande 'vill-ha-vatten' med en 'kall själ'."

– I hela vårt land har vi ett fantastiskt gott vatten, men hedersomnämnaden två tävlingar i rad och nu en vinst i regionfinalen visar att vårt vatten har det lilla extra. Det här är såklart en kul grej, men med en viktig underton att verkligen uppskatta och förstå värdet av vårt dricksvatten. Och framförallt - att det inte gör sig själv att det kommer rent - och nu till och med prisbelönt - vatten ur kranen, avslutar Lars.

Från de tio regionfinalerna koras två vinnare som går till finalen i Stockholm den 18 november. I regionfinalen i Umeå vann förutom Örnsköldsvik även vattnet från Vindeln med motiveringen "Ett vatten med en krispig mineralitet. En cool törstsläckare".

Hjälpte informationen på sidan dig?