Artikeln publicerades 30 januari 2020

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Ny mellanlagringshall på Må invigd

Igår onsdag den 22 januari vid lunchtid invigdes den nya mellanlagringshallen på Må. Mivas vd Gerth Mattebo invigningstalade inför ett 50-tal närvarande i form av entreprenörer, samarbetspartners och Miva-anställda.

Den nya hallen är 2 500 kvadratmeter stor och har en fri höjd på 8,7 meter. All tippning och utlastning kommer att ske i hallen, vilket bland annat innebär en drastisk minskning av avfall som blåser omkring på området.

Årligen kommer cirka 21 000 ton avfall att mellanlagras i hallen. Mellanlagring innebär att bland annat matavfall, restavfall, förpackningar och tidningar samlas i ett större upplag i väntan på vidare transport till återvinning.

Förutom att all hantering sker i ett slutet system blir den också mer praktisk då utlastningsrampen ligger 2,2 meter under marknivå. Upp till 24 meter långa lastbilar kan därför köra ner på rampen och in i hallen för att få sina flak lastade uppifrån med hjälp av hjullastare.

- Vi har en fantastisk kundnöjdhet på Må återvinningscentral som även nationellt har lyfts fram som en mönsteranläggning. Därför känns det roligt att bygga vidare på detta och nu öppna portarna till en modern och rationell mellanlagringshall, sa Mivas vd Gerth Mattebo.

På måndag den 3 februari kl 7 öppnar hallen och de första lastbilarna kan köra in och lämna sitt avfall.

Totalt har bygget som påbörjades våren 2019 kostat cirka 25 miljoner kronor. 

Hjälpte informationen på sidan dig?