Artikeln publicerades 15 maj 2018

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu är årets slamtömning igång

Från vecka 20 till vecka 45 genomförs obligatorisk slamtömning av enskilda avlopp. Slambilen kommer till permanentboende en gång per år och till fritidshus en gång vartannat år. Information om när slambilen kommer till ditt område hittar du enklast genom att använda våra nya sökfunktion

Klicka för att använda sökfunktionen för när slambilen kommer[LÄNKMÅL SAKNAS]

Har vi dina kontaktuppgifter kan vi dessutom meddela när slambilen kommer via e-post eller sms ungefär en vecka innan tömningstillfället. Via e-post/sms skickar vi även kvitto efter tömning samt information om eventuella problem i samband med tömning. Kontakta vår kundservice och meddela oss dina kontaktuppgifter. Du kan också fylla i ett formulär här på vår webbplats där du anger hur du helst vill få informationen.

Klicka här för att fylla i formulär för slaminformation[LÄNKMÅL SAKNAS]

Håll koll på praktiska regler

För att Miva ska kunna utföra slamtömningen finns det ett antal praktiska regler du som fastighetsägare behöver följa. Det är exempelvis allt för vanligt att slamtömning inte kan utföras på grund av att brunnen/tanken inte är utmärkt med en flagga eller pinne. Det är också viktigt att huset är uppmärkt med husnummer och att hela sträckan fram till brunnen/tanken är fri från hinder och växtlighet. Kan en brunn/tank inte tömmas på grund av att någon av reglerna inte har uppfyllts debiteras en framkörningsavgift.

Läs mer om praktiska regler för slamtömning[LÄNKMÅL SAKNAS]

Hjälpte informationen på sidan dig?