Artikeln publicerades 15 september 2017

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Nya återvinningscentraler börjar ta form

Bygget av de nya återvinningscentralerna i Bjästa och Bredbyn har kommit en bra bit på väg och vi kan se hur de börjar ta form. Snart är både ramper och byggnader på plats och centralerna beräknas öppna i januari nästa år.

Under de kommande veckorna förbereder vi också byggnationen av den nya återvinningscentralen i Björna. Vi har avverkat inom området och fyller nu upp för rampen. Detta arbete görs för att påskynda de förväntade sättningar som kommer att ske i marken. Vi håller på under några veckor och arbetet tar sedan en paus under cirka 6 månader då marken ska ligga till sig.

– Allt flyter på enligt plan. I januari nästa år öppnar vi återvinningscen­tralerna i Bjästa och Bredbyn. Upphandlingen av entreprenaden för återvin­ningscentralerna i Björna och Husum ska snart påbörjas och de väntas därför kunna öppna under hösten 2018, säger projektledaren Peter Westin.

Nu återstår bland annat asfaltering och grönytor i Bjästa och Bredbyn. I år asfalteras bara delar av återvinningscentralerna och slutlig asfaltering kommer därför att göras under sommaren 2018.

Läs mer om bakgrunden till de nya återvinningscentralerna och var de kommer att placeras.[LÄNKMÅL SAKNAS]

Hjälpte informationen på sidan dig?