Artikeln publicerades 25 juni 2015
Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.
Minska ditt matsvinn i sommar
Vi slänger alldeles för mycket fullt ätbar mat. Att slänga ätbar mat är att slänga pengarna rakt ner i soporna. Det kan vi råda bot på. Vår noja på bästföre-datum bär skulden för att vi inte längre vågar lukta och smaka som människan testat sin mat i alla tider. Genom lite kreativitet kan vi laga till utsökta rätter även av rester. Och vi kan förvara maten på ett sätt som gör att den håller länge.
Visste du att hushållen slänger mer mat än vad butiker, restauranger och livsmedelsindustri gör tillsammans? Det finns flera anledningar till att mat slängs, bland annat att man inte vet hur olika sorters mat bör förvaras för bästa hållbarhet, bristande planering, osäkerhet kring datummärkning och att man inte tar hand om matrester.
Sommar och semester innebär ofta lata dagar, men låt det här också bli en sommar då du sparar både pengar, mat och tid genom att inte slänga mat i onödan. Här ger vi dig några bra tips! Ha en skön sommar!