Artikeln publicerades 8 augusti 2013

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Slamtömningen fortsätter

Sedan mitten av maj genomförs obligatorisk slamtömning av enskilda avlopp i vår kommun. Slamtömningen fortsätter till och med 31 oktober och information om när slambilen kommer till ditt område hittar du i turlistan. Där framgår även vilka orter som slambilen redan besökt.

Tänk på att vår entreprenör kan behöva göra ändringar i hämtningsrutten vid oförutsedda händelser eller om vägen fram till en avloppsanläggning inte är framkomlig.

Obligatorisk slamtömning

Slammet i enskilda avloppsanläggningar klassas som hushållsavfall och enligt miljöbalken är det endast kommunen, eller den entreprenör som kommunen har utsett, som får tömma och transportera bort hushållsavfallet. Det innebär att slam inte får tömmas eller transporteras på något annat sätt. I Örnsköldsviks kommun är det Miva som ansvarar för insamling av hushållsavfall och därmed också tömning och behandling av slam från enskilda avloppsanläggningar. För själva tömningen anlitar Miva i sin tur en entreprenör och föraren av slambilen ska kunna styrka att han/hon utför arbetet på uppdrag av Miva.

Hjälpte informationen på sidan dig?