Artikeln publicerades 23 april 2012

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Tack för senast!

Tack alla ni drygt 1 000 personer som besökte vår återvinningshelg på Må återvinningscentral under den gånga helgen. Vi uppskattade verkligen att få träffa er, presenterna vår verksamhet och svara på era frågor.

Trots både regn, snö och medföljande dåligt väglag var det ändå 450 Ö-viksbor som trotsade vädret och besökte Må återvinningscentral under lördagen. Motsvarande siffra under söndagen då centralen normalt är stängd blev 550.

3 800 inlämnade lampor

Ö-viksborna har visat både intresse och engagemang i återvinningsfrågor förr, och den här helgen blev inget undantag. Vår utmaning att ta med så många batterier och lampor som möjligt hörsammades av många. Resultatet blev sammanlagt 65 kilo inlämnade batterier och inte mindre än 3 800 inlämnade lampor. En normal dag lämnas cirka 500 lampor. Både batterier och lampor är farligt avfall som alltid ska lämnas på en återvinningscentral, och det hoppas vi nu att fler har fått upp ögonen för.

Nagellack och kuvert mest svårsorterat

Helgen visade också att Mivas kunder är bra på att sortera sopor. Många deltog i vår sopsorteringstävling och lyckades sortera de sju avfallen på rätt sätt. Nagellack och kuvert visade sig vara det som oftast blev felsorterat. Nagellack är precis som all annan färg farligt avfall och kuvert ska på grund av sitt klister slängas bland hushållsoporna i sopkärlet. Stort grattis till de fem lyckliga vinnarna!

Spa-paket för 1 person på Paradiset

  • Maria och Peter Lindström
  • Sandra Ågren

Presentkort 200 kr på Startpunktens återvinningsbutik

  • Leif Söderlund
  • Ebba Almén
  • Niklas Nyström

Exempel på återanvändning

Men det var inte bara återvinning som stod i fokus i vår utställning, utan även återanvändning. Vi måste alla bli bättre på att minska mängden sopor, vilket bland annat kan göras genom att återanvända saker. Presentationen av Startpunktens verksamhet var därför ett omtyckt inslag under dagarna. För många var det också en nyhet att man istället för att slänga möbler och prylar kan lämna dem i Startpunktens tält vid sitt besök på Må återvinningscentral. De som deltar i Startpunktens verksamhet renoverar sedan sakerna för att sälja dem som "nya" i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5. Ett exempel på återanvändning när den är som allra bäst.

Stort tack till dig som besökte oss, och som vanligt välkommen att kontakta vår kundservice vid minsta fråga eller fundering.

Hjälpte informationen på sidan dig?