Artikeln publicerades 27 april 2022

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

John Eriksson blir ny vd för Miva

Gruppbild med Mivas nuvarande vd Gerth Mattebo, ny vd John Eriksson och ordförande Jim Sundelin

Mivas nye vd John Eriksson flankerad av nuvarande vd Gerth Mattebo och ordförande Jim Sundelin.

John Eriksson blir ny vd för Miva. Har börjar på bolaget den 1 augusti och tillträder som ny vd den 1 september. Han efterträder Gerth Mattebo som går i pension efter att ha lett organisationen sedan bolaget bildades 2009.

John Eriksson kommer närmast från rollen som kretsloppschef i Alingsås kommun. Dessförinnan har han lång erfarenhet av att arbeta med samhällsnyttig verksamhet och har bland annat varit affärsområdeschef för återvinning i Mivas motsvarighet i både Halmstad och Borås.

– John har en bredd och en erfarenhet som gör att han passar mycket bra som vd på Miva. Han har på olika sätt arbetat inom olika kommunkoncerner sedan 2003 och är väl förtrogen med de utmaningar Miva och våra branscher står inför. Jag är mycket nöjd med att John kommer till oss och är övertygad att han framgångsrikt kommer att fortsätta den utveckling av Miva som Gerth Mattebo förtjänstfullt lagt grunden för, säger Mivas styrelseordförande Jim Sundelin.

– Miva är ett välmående och spännande företag i lämplig storlek och i en lämpligt stor kommun. Bolaget är tillräckligt stort för att ha muskler att effektivt kunna utvecklas, men också tillräckligt litet för att fortfarande vara familjärt. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång och att få träffa medarbetarna och tillsammans med dem fortsätta att utveckla Miva, säger John Eriksson.

Mivas nuvarande vd Gerth Mattebo lämnar Miva vid årsskiftet 2022/2023 och fungerar fram till dess som senior rådgivare.

För mer information

Lars Westberg, kommunikationsansvarig, Miva
lars.westberg@miva.se, 0660-330 321

Fakta om Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 115 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor.

Hjälpte informationen på sidan dig?