Om kakor

På Mivas webbplats används kakor (cookies) för inloggning, statistik och anpassning av innehållet förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen.

Information som samlas in vid besök på Mivas webbplats är anonym och innehåller vare sig namn, e-postadress eller några andra uppgifter som kan kopplas till en särskild person. Om du inte accepterar användning av kakor kan du stänga av den funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar eller lämna webbplatsen.

Du kan anpassa dina inställningar för kakor i knappen nedan.

Vad är kakor?

Många webbplatser skapar små filer med information om ditt besök och lagrar dem i din webbläsare. När din webbläsare kontaktar samma webbserver igen skickar den tillbaka en kopia av filerna. Tack vare det kan webbsidor bland annat anpassas efter vad du har gjort tidigare. Dessa små filer kallas kakor eller cookies.

Det finns två typer av kakor - permanenta kakor och sessionskakor. Båda används på Mivas webbplats. En permanenta kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid medan en sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbplats. Sessionskakor försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.

Vad används kakor till?

Kakor används ofta för att ge besökare tillgång till olika funktioner och informationen kan användas för att följa en hur en webbplats används och hur en användare surfar på nätet.

Hur gör jag om jag inte vill acceptera kakor?

På vår webbplats kan du välja vilka kakor du vill godkänna, men däremot du kan inte inaktivera nödvändiga kakor som gör att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska.

Om du inte vill tillåta kakor så kan du välja att ändra inställningarna i din webbläsare så att de inte accepteras. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Tänk på att vissa funktioner på webbplatsen kan påverkas om inte kakor tillåts.

Observera att sättet att använda kakor kan variera något mellan olika versioner av webbläsare. Ytterligare information finns på respektive webbläsares webbplatser. Allmän information om kakor och lagen hittar du på Post- och Telestyrelsens webbplats, www.pts.se Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på sidan dig?