Artikeln publicerades 18 maj 2015

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Skräpplockardags i Örnsköldsvik

Den här veckan är det Skräpplockardagar i Örnsköldsviks kommun. Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent runt om i hela landet och är därför en av Sveriges största manifestationer mot nedskräpning.

Även om alla är välkomna att delta under Skräpplockardagarna, så är det barn och elever som är de flitigaste deltagarna. Det är också där attityder och beteenden kring nedskärpning grundläggs. Skräpplockardagarna arrangeras inte bara för att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Genom att se skräpet och effekten av även de små skräpföremålen så skapas engagemang.

33 förskolor och skolor

Den här veckan är det 33 förskolor och skolor i Örnsköldsviks kommun som är ute och plockar skräp. Det är i alla fall så många som anmält sitt deltagande på den särskilda kampanjsidan och som med hjälp av Miva får tillgång till sopsäckar och hämtning av dessa. I fjol deltog 34 förskolor och skolor.

— Det är ingen stor insats Miva gör och skräpplockning i naturen är inte något Miva sysslar med till vardags, men däremot känns det viktigt att ta till vara barns lust att hålla rent. Att lära sig ta ansvar både för sig själv och vår gemensamma miljö är något att uppmuntra, säger Hanna Dahlqvist, miljöingenjör på Miva och ansvarig för att koordinera bolagets insatser under Skräpplockardagarna.

Frågor eller funderingar, kontakta Hanna Dahlqvist, 0660-330 360.

Läs mer om Skräpplockardagarna i Örnsköldsvik[LÄNKMÅL SAKNAS]
Läs mer om Skräpplockardagarna Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på sidan dig?