Avläsning av vattenmätare

Vattenmätare

Vem läser av vattenmätaren?

För att få en mer rättvisande faktura rekommenderar vi dock att du själv läser av din vattenmätare minst en gång om året, gärna oftare. Utifrån den mätarställning som du rapporterar till oss gör vi sedan en beräkning av din årsförbrukning, som vi i de flesta fall debiterar sex gånger per år. Om mätarställningen inte rapporteras minst en gång varje år finns risk att skillnaden mellan den beräknade och den faktiska förbrukningen blir stor, vilket kan innebära onödiga överraskningar när du får din faktura. I vår miljökalender har vi lagt in fyra påminnelser för att du inte ska glömma att läsa av din vattenmätare.

Hur läser jag av vattenmätaren?

Vattenmätaren sitter vanligtvis placerad i källarvåningen, tvättstugan eller under varmvattenberedaren på den inkommande vattenledningen. Utseendet på vattenmätaren kan variera, men räkneverket består som regel av fem siffror. Läs av siffrorna på mätaren.

Hur rapporterar jag mätarställningen?

Du kan välja att registrera din mätarställning på två sätt. I första hand registrerar du mätarställningen via vår självservicetjänst Mina sidor på vår hemsida. För att logga in behöver du ditt kundnummer som står angivet på din faktura och ett personligt lösenord. Om du loggar in för första gången klickar du på ”Glömt lösenord?” och fyller i ditt kundnummer. Under förutsättning att vi har en e-postadress registerad på ditt kundnummer kommer en länk att skickas till din e-postadress. Via länken kan du välja ditt eget lösenord och därefter logga in. Finns ingen e-postadress ber vi dig kontakta kundservice.
Se instruktion hur du rapporterar mätarställning via Mina sidor Pdf, 455.5 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 455.5 kB)

I andra hand registrerar du mätarställningen genom att kontakta vår kundservice. Självklart är du också välkommen att kontakta vår kundservice om du har frågor eller problem med att läsa av din mätarställning.

Tips!

Den svarta snurran på mätaren ska i regel stå helt stilla när inget vatten används. På grund av tryckförändringar i ledningen kan den dock röra sig lite fram och tillbaka. Skulle den däremot konstant röra sig åt ett håll tyder det på ett läckage på vattenledningen inom din fastighet, till exempel en rinnande toalett.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.

Besök en återvinningscentral

#31 Grovsopor, elektronikavfall, farligt avfall och andra typer av avfall som inte får plats eller hör hemma i sopkärlet sorteras på en återvinningscentral för att återvinnas så långt det är möjligt.

Fler miljötips