Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2016-03-21

Var rädd om vårt vatten

Den 22 mars varje år infaller Världsvattendagen. Det är en FN-dag som instiftades 1993 för att få människor i hela världen att uppmärksamma vikten av att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar.

Visst vet du att vi dricker samma vatten som dinosaurierna drack och som vikingarna en gång seglade i? Det kommer inget nytt vatten utan det vatten som finns ingår i ett evigt kretslopp. Det är därför det är så viktigt att vi alla tar hand om det vatten som vi har.

Mycket handlar om vad vi släpper ut i avloppet. Grundregeln är att ingenting annat än bajs, kiss och toalettpapper ska spolas ner i toaletten. Titta på de korta filmerna för att få fler tips på hur vi tillsammans kan ta hand om vårt vatten.

Matfett hör inte hemma i avloppet

Skölj inte ner matfett i vasken, spar det i ett mjölkpaket och släng det i hushållssoporna.

Spola inte ner din gamla medicin

Det är svårt för avloppsreningsverken att rena vattnet från gamla mediciner. Häll inte ut dem i avloppet, utan lämna dem på apoteket istället.

Välj biltvätten istället

Du fultvättar väl inte din bil? Fultvätt = tvätt på garageuppfart eller gata där orenat vatten rinner, via dagvattenbrunn, direkt ut i naturen och förorenar närmaste vattendrag, sjö eller hav. Gör vattnet och miljön en tjänst och tvätta bilen på en biltvätt istället.

Vad är ditt vatten värt?

Vatten är en absolut nödvändighet för att vi ska överleva. Därför är det viktigt att vi tar hand om det. Tillsammans.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster