Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Välkommen till Mivas Va-dag 24 maj

Kom till Bodums avloppsreningsverk på Marinvägen 5 i Bonässund kl 10.00-15.00. Det blir en dag för hela familjen med vårt livsviktiga vatten som tema. Känn dig varmt välkommen!

Lär dig mer om vatten och avlopp

Det är inte så ofta man tänker på var vattnet i våra kranar kommer ifrån och hur det tar sig in i våra hus. Eller för den delen vad som händer med avloppsvattnet som lämnar våra bostäder. I vår utställning har du chansen att lära dig hur det fungerar i vår kommun och vad du kan göra för att ta hand om ditt vatten för framtida generationer.

Följ med på rundvandring

Anläggningen i Bodum är en av våra tre största avloppsreningsverk. Dagen till ära har du möjlighet att följa med på en rundvandring i verket och med egna ögon se hur ditt avloppsvatten renas steg för steg. Du kommer säkert att bli förvånad när du får veta att avloppsvattnet faktiskt värmer upp hela reningsverket.

Se på film nere i avloppet

Vår kommun har ett stort ledningsnät som består av 101 mil vattenledningar och 60 mil avloppsledningar. Nätet har många år på nacken och kräver ständigt underhåll som bland annat görs genom att filma insidan av ledningarna. Ta chansen att se hur vårt ledningsnät är uppbyggt och följ med på en tur ner i avloppet med hjälp av vår filmbuss. Vi visar också hur modern läcksökning går till.

Experimentera med Komtek

Kommunens teknikskola Komtek finns på plats och inspirerar både barn och vuxna med spännande experiment inom vattenområdet.

Öviks godaste dricksvatten utses

Kl 13.00 avgörs vår tävling ”Öviks goaste dricksvatten”. Tävlingens jury kommer då att bedöma de tio nominerade vatten som gått till final och kora en segrare. Juryn består av krögaren Richard ”Sångkock” Norberg, biolog Thomas Birkö samt Birgitta Eriksson som är arbetsledare för Drift Vatten vid Miva.

Tävlingar

Pröva dina vattenkunskaper i vår tipspromenad, och testa om du vet vad som får kastas i avloppet eller inte.

Vi bjuder på vatten – och fika!

Vi bjuder alla på en halvliter gott dricksvatten i en flaska du kan återanvända. Självklart bjuder vi också på fika med hembakat bröd från Victoriabageriet. Och kaffekoppen får du behålla!

Ställ dina frågor till oss

Vi tar ofta vårt rena dricksvatten för givet och glömmer att det är ett välkontrollerat livsmedel. Vi berättar och svarar på frågor om vattenkvalitet och vattenprover. Självklart finns också vår kundservicepersonal på plats.

Några praktiska saker

Parkera i första hand på parkeringen vid fotbollsplanen på Marinvägen ovanför reningsverket. Det går också bra att parkera utefter Marinvägen ner mot Övik Marina & Motor. Ungdomar från BK Örnen gör sitt bästa för att trafiken ska flyta så bra som möjligt.

Läs inbjudan Pdf, 425.8 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 425.8 kB)

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.