Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Välkommen till Mivas återvinningshelg 21-22 april

Den 21-22 april arrangerar Miva för första gången en återvinningshelg på Må återvinningscentral. Vi har öppet både lördag och söndag från kl 10.00 till 16.00 för att du ska få möjlighet att rensa både tomt och förråd inför sommaren. Och lära dig mer om återanvändning och återvinning. Känn dig varmt välkommen!
Lär dig mer om återbruk och återvinning
Återbruk är framtidens melodi där sådant som du tröttnat på bokstavligen kan få nytt liv genom att ges bort, repareras eller säljas. Och tycker du det här med återvinning är svårt. Då ska du pröva vår nya källsorteringskarta. Genom att steg för steg besvara sex frågor kan du sortera i princip vilket avfall som helst. Sedan ska vi en gång för alla förklara skillnaden mellan återvinningsstation och återvinningscentral.

Tävlingar
Pröva dina sopsorteringskunskaper och testa om vatten på flaska smakar lika bra som vattnet i
kranen.

Anta utmaningen - lämna så många batterier och lampor som möjligt
Både batterier och lampor är farligt avfall och ska lämnas till en återvinningscentral. Därför
utmanar vi kommunens alla invånare att ta med sig så många batterier och lampor som möjligt. Antar du den?

Vårt självklara vatten
Vi tar ofta vårt rena dricksvatten för givet och glömmer att det är vårt viktigaste, äldsta och kanske mest välkontrollerade livsmedel. Vi berättar och svarar på frågor om vattenkvalitet och vattenprover.

Frågor får svar
Vår kundservicepersonal finns såklart på plats för att svara på frågor och funderingar. Det gör
även personal från Miljö- och hälsoenheten inom kommunens Samhällsbyggnadsförvaltning, som i egenskap av tillsynsmyndighet svarar på frågor om enskilt avlopp, kompost och dispenser inom avfalls- och VA-området. Våra samarbetspartners Startpunkten, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) samt El-Kretsen finns också representerade.

Följ med ner i avloppet
Vår kommun har ett stort ledningsnät som består av 101 mil vattenledningar och 80 mil avloppsledningar. Ta chansen att se hur vårt ledningsnät är uppbyggt och följ med på en tur ner i avloppet.

Och så fika såklart!
Alla som besöker oss bjuder vi på fika med hembakat bröd från Bageri Viktoria. Och kaffekoppen får du behålla!

Nyskyltat
Återvinningscentralen har fått ny skyltning. Med text och bild förklaras vad som ska slängas i respektive container, och vid byggnaden för farligt avfall finns informationsblad och foldrar.

Några praktiska saker
Under återvinningshelgen räknar vi med extra mycket besökare och ber dig därför ha överseende med att ditt besök tar lite längre tid än normalt. Vi har dock anlitat duktiga ungdomar som kommer att göra sitt bästa för att trafiken ska flyta på så bra som möjligt.

Vårt utställningstält, fikatält och våra demonstrationer finns på den stora planen efter att du passerat återvinningscentralen. Där parkerar du också din bil efter att du lämnat avfall inne på återvinningscentralen.

Mivas återvinningshelg arrangeras i samarbete med:
El-Kretsen - Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI)
Startpunkten - Bargeri Viktoria - Örnsköldsviks kommun

Läs inbjudanPDF (pdf, 1.1 MB)
Mivas källsorteringskartaPDF (pdf, 431.3 kB)

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster