Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2020-05-19

Till dig som är över 70 år - och alla andra

Just nu är det högsäsong på våra återvinningscentraler i allmänhet och på Må återvinningscentral i synnerhet. Är du över 70 år eller ingår i någon riskgrupp för Coronaviruset bör du undvika att besöka oss vissa dagar. Här tipsar vi om när ett besök på Må går både fort och lätt.

Max 50 samtidiga besökare

En generell åtgärd för att minska smittspridningen är att vi tills vidare begränsar antalet samtidiga besökare på våra återvinningscentraler till maximalt 50 personer. När det blir fler besökare kommer grinden till återvinningscentralen tillfälligt att dras igen tills fler bilar kan släppas in.

Undvik klämdagen 22 maj

Klämdagen fredag 22 maj är traditionellt årets mest besökta dag på Må återvinningscentral. Har du möjlighet så undvik att besöka oss då och är du över 70 år eller ingår i någon riskgrupp ska du definitivt stanna hemma.

Undvik lördagar och måndagar

Under lördagar och måndagar samt första öppetdagen efter en helgdag har vi extra många besökare på Må. Har du möjlighet och vill slippa vänta i långa köer bör du om möjligt undvika att besöka oss då.

Mindre väntan och trängsel tisdag-fredag

Bra dagar att besöka Må återvinningscentral är tisdag till fredag, och gärna i början eller slutet av öppethållandet. Ett besök dessa dagar innebär mindre väntan, trängsel och risk för smittspridning.

Besök en annan återvinningscentral

Förutom Må har Miva även återvinningscentraler i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum som just nu och fram till vecka 25 och därefter vecka 34–39 har öppet två dagar i veckan. Kanske kan det passa att besöka någon av dem? I framförallt Björna har vi möjlighet att ta emot många fler besökare.

Klicka här för aktuella öppettider

Håll avstånd

När du besöker oss är det viktigt att hålla avstånd till andra besökare och vår personal. Trängs inte, utan vänta på din tur. Är du osäker på hur något ska sorteras ska du såklart fråga vår personal, men beskriv vad du vill kasta istället för att komma nära och visa avfallet.

Försiktighetsåtgärder kopplade till Coronaviruset

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster