Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2016-12-07

Testa vår nya sorteringsguide

Nu har vi förbättrat vår sorteringsguide för att den ska bli en ännu bättre hjälp i din vardag. Vi har laddat den med de 2 000 vanligaste avfallen som våra kunder vill ha hjälp med att sortera. Skriva bara in vad du vill kasta och få klara besked om hur och var det ska sorteras.

Tydligare instruktioner

Förutom att själva sökförfarandet har blivit bättre, så har också träffarna blivit tydligare med information om vad avfallet sorteras som och var man lämnar det. Vill man veta mer kan man klicka på både avfallsslag och lämningsplats. Då får man bland annat information om vad som händer med avfallet sen och vad som kan var bra att tänka på innan man slänger det.

Bara sånt som ska kastas

Tänk på att det mesta går att återanvända genom att ge bort, reparera eller sälja. I sorteringsguiden vägleder vi dig när du bestämt dig för att kasta något. Så fundera ett varv till innan du följer våra hänvisningar i guiden. Via länken längre ner kan du få tips på hur du undviker att kasta saker och ting.

Testa våra nya sorteringsguide! Får du inte träff på det avfall du söker är vi tacksam om du klickar på länken och skickar ett e-postmeddelande till oss. På så sätt kan vi göra guiden ännu bättre!

Till sorteringsguiden
Tips hur du kan förebygga avfall

Skärmdump som visar sorteringsguiden på miva.se

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster