Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2015-05-18

Skräpplockardags i Örnsköldsvik

Den här veckan är det Skräpplockardagar i Örnsköldsviks kommun. Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent runt om i hela landet och är därför en av Sveriges största manifestationer mot nedskräpning.

Även om alla är välkomna att delta under Skräpplockardagarna, så är det barn och elever som är de flitigaste deltagarna. Det är också där attityder och beteenden kring nedskärpning grundläggs. Skräpplockardagarna arrangeras inte bara för att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Genom att se skräpet och effekten av även de små skräpföremålen så skapas engagemang.

33 förskolor och skolor

Den här veckan är det 33 förskolor och skolor i Örnsköldsviks kommun som är ute och plockar skräp. Det är i alla fall så många som anmält sitt deltagande på den särskilda kampanjsidan och som med hjälp av Miva får tillgång till sopsäckar och hämtning av dessa. I fjol deltog 34 förskolor och skolor.

— Det är ingen stor insats Miva gör och skräpplockning i naturen är inte något Miva sysslar med till vardags, men däremot känns det viktigt att ta till vara barns lust att hålla rent. Att lära sig ta ansvar både för sig själv och vår gemensamma miljö är något att uppmuntra, säger Hanna Dahlqvist, miljöingenjör på Miva och ansvarig för att koordinera bolagets insatser under Skräpplockardagarna.

Frågor eller funderingar, kontakta Hanna Dahlqvist, 0660-330 360.

Läs mer om Skräpplockardagarna i Örnsköldsvik
Läs mer om Skräpplockardagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster