Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2013-09-24

Samlar du också elprylar på hög?

I Sverige är vi bäst i världen på att återvinna elektronik. Men det finns fortfarande mycket uttjänt elektronik som inte kommer till återvinningen. Därför anordnar El-Kretsen för tredje året i rad en särskild återvinningshelg den 28-30 september.

Vi är väldigt duktiga på att återvinna, men det finns fortfarande mycket uttjänt elektronik kvar i våra svenska hem. Det såldes till exempel 300 000 strykjärn förra året, men bara 182 000 lämnades till återvinningen. Ja, du förstår problemet. För att hela svenska folket ska få del av återvinningens angelägna budskap – och för att få in de resterande 118 000 strykjärnen – anordnar El-Kretsen återigen sin särskilda återvinningshelg. 

El-kretsen samlar in elektronikavfallet

Allt som har batteri eller sladd räknas som elektronikavfall och för insamlingen av detta ansvarar just El-Kretsen. Det är El-Kretsen som tar hand om allt elektronikavfall som vi tar emot på våra återvinningscentaler. Så om du har gammal elektronik som ligger hemma och dammar, ta med den till oss. Vi ser till att den gör nytta genom att återvinnas till nya produkter och ny energi.

Öppet som vanligt på Må

Precis som i fjol kommer Må återvinningscentral att ha öppet som vanligt den aktuella helgen, men däremot deltar Miva inte i El-Kretsens kampanj med lokal annonsering och andra aktiviteter.

Vill du veta mer och vad som blir av all den elektronik som kommer till återvinningen kan du läsa intressant fakta och kuriosa på El-kretsens sida för återvinningshelgen, se länk nedan. Gå in på länken så blir du upplyst om både glödlampor och leksaker. Visste du förresten vilken mobiltelefon som sålt mest i hela världen?

Öppettider på Må återvinningscentral
El-kretsens officiella sida för återvinningshelgenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster