Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Rita vattnets kretslopp - vinn pengar till klasskassan

Mitt Vattens kretsloppstävling 2014

Går du i årskurs 4-6 eller är du lärare i en sådan klass? Nu har klassen chansen att vinna 10 000 kronor! Rita, måla, klipp och klistra eller fotografera ert vattens kretslopp och tävla om upp till 10 000 kronor till klasskassan. Skicka klassens mästerverk via e-post eller post senast den 28 mars.

Inte ta vattnet för givet

Inför Världsvattendagen den 22 mars arrangerar Mitt Vatten – Sveriges kommuner för rent vatten – en tävling för klasser i årskurs 4–6. Det tillhörande utbildningsmaterialet om vatten kan användas som ett inspirerande och roligt komplement till övriga läroböcker. Med tävlingen vill vi uppmärksamma hur viktigt det är med rent vatten, att vi alla är en del av vattnets kretslopp och att vi inte ska ta rent vatten för givet. Dessutom vill vi att fler ska förstå hur vi enkelt kan bidra till rent vatten genom att ändra vårt beteende.

Så här deltar ni

  1. Besök kampanjsidan www.mittvatten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och fyll i tävlingsformuläret. När du klickat på ”Anmäl” har du registrerat att klassen vill vara med i tävlingen.
  2. Ta del av utbildningsmaterialet om kretsloppet som finns på kampanjsidan www.mittvatten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  3. Skapa ert vattens kretslopp: rita, måla, klipp och klistra, fotografera eller designa det med hjälp av en dator.
  4. Skicka bidraget via e-post till kretsloppet@mittvatten.se eller via brev till Svenskt Vatten AB, Box 140 57, 167 14 Bromma. Märk kuvertet ”Skoltävling”.

Skicka bidraget senast 28 mars

För att kvalificera sig ska bidraget ha inkommit till Svenskt Vatten senast den 28 mars. Alla bidrag kommer att visas upp i ett bildgalleri på mittvatten.se och vinnarna väljs ut av en jury som bland annat består av miljöminister Lena Ek.

1:a pris: 10 000 kr till klasskassan
2:a pris: 6 000 kr till klasskassan
3:e pris: 4 000 kr till klasskassan

Pedagogiskt material

Mitt Vatten är en gemensam kommunikationssatsning från alla som producerar och levererar dricksvatten i Sverige. Under tre år ska vi tillsammans göra gemensam sak och uppmärksamma vårt dricksvatten. Vi vill visa hur viktigt det är med rent vatten och att rent vatten inte gör sig självt.

På kampanjsidan www.mittvatten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns inspirerande utbildningsmaterial för att göra Världsvattendagen till en spännande händelse på din skola. Upptäck hur kretsloppet fungerar, kolla kunskapen med ett frågequiz och testa vattnets gränser med spännande experiment.

Mer information om hur vattnets kretslopp fungerar för dig som bor i Örnsköldsviks kommun hittar du här på Mivas webbplats under Vatten och avlopp.

Läs mer på www.mittvatten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ladda ner affisch Pdf, 710.7 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 710.7 kB)

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation