Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Örnsköldsviks har bland de bästa kranvattnen i Sverige

Örnsköldsvik har ett av Sveriges godaste kranvatten. Det står klart efter dagens final i Kranvattentävlingen som arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten.

Örnsköldsvik har ett vatten utöver det vanliga. Det tillkännagav Kranvattentävlingens jury och dess ordförande Gunilla Hultgren Karell under morgonens direktsända digitala final.

– Roligt med uppmärksamhet även om vi inte segrade. Vi vet att vi har ett mycket bra vatten liksom stora delar av Norrland och Sverige, men finalplatsen sätter såklart en extra guldkant på vårt vatten. Ett vatten som dessutom är så bra att vi knappt behöver behandla det innan det levereras till våra kunder, säger Mivas vd Gerth Mattebo.

Örnsköldsvik har legat bra till och fått hedersomnämnanden i samma tävling både 2010 och 2015. Efter årets tävling där 104 kommuner deltagit och 20 kommuner gick vidare till final konstaterar juryn att kranvattnet generellt blir godare varje år. Sveriges bästa vatten finns i Höganäs och Norrlands bästa vatten ansåg juryn att man dricker i Boden.

– Tävlingen är ett roligt sätt att uppmärksamma vårt viktigaste livsmedel, men med en viktig underton att verkligen uppskatta och förstå värdet av vårt dricksvatten. Att rent vatten inte gör sig självt och att vi alla måste ta hand om det för att fortsätta få ett bra – och nu till och med ett av Sveriges bästa – vatten ur kranen, fortsätter Gerth Mattebo.

Svensk mästare i kranvatten blev alltså Höganäs. Pris gick också till Norrlands, Svealands och Götalands godaste kranvatten som finns i respektive Boden, Flen och Ulricehamn.

För mer info se www.svensktvatten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information

Lars Westberg, kommunikationsansvarig, Miva
lars.westberg@miva.se, 0660-330 321

Fakta om Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, be­handla och transportera bort avfall och slam under kommunens ansvar enligt miljöbalken. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor.

Fakta om Svenskt Vatten

Svenskt Vatten är branschorganisationen för Sveriges kommunala vatten- och avloppsverksamhet. Samtliga 290 kommunala va-huvudmän är medlemmar. Organisationen hjälper medlemmarna med tekniska, administrativa och ekonomiska frågor som rör vattentjänster. Svenskt Vatten verkar även för att allmänheten ska få en ökad insikt i sin egen roll i vattnets kretslopp, och förstå vilken viktig roll vattentjänstföretagen spelar för en hållbar utveckling med friskt vatten, rena sjöar och hav.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation