Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Ny utfart för enklare besök på Må återvinningscentral

Må återvinningscentral är en av kommunens mest besökta platser. Varje år tar centralen emot långt över 170 000 fordon. Och kunderna som besöker Må är nöjda. Den senaste kundmätningen visar en nöjdhet på 92 procent. Ändå görs hela tiden åtgärder för att förenkla besöken. Nu öppnas exempelvis en ny utfart.

Må återvinningscentral med färdigställandet av nya risplanen till höger i bild.

Sedan ett par veckor tillbaka har det varit stökigt på Må återvinningscentral. Orsaken är ombyggnationer av området vid den så kallade risplanen. Nu är arbetet klart och återvinningscentralen har därmed förbättrats väsentligt. Den övre delen av återvinningscentralen där ris, gräs, jord och betong lämnas har blivit större och väganvisningarna tydligare. En intern förbindelseväg till avfallsanläggningen gör också att driften underlättas.

En annan välkommen nyhet är att vi öppnar en ny utfart mot Grindvägen som är namnet på vägen till kommunens snötipp.

– Våra kundundersökningar är trevlig läsning, men vi får en del synpunkter som rör framkomligheten på återvinningscentralen. Där kommer ombyggnationerna och den nya utfarten att göra stor skillnad. Den nya utfarten som finns uppe på risplanen underlättar för de kunder som inte har något övrigt avfall att lämna och därmed minskar också trängseln på rampen och den ordinarie utfarten, berättar Peter Westin som är projekt- och entreprenadansvarig på Miva.

Den nya utfarten kommer att vara öppen för besökare på återvinningscentralen under perioden 1 maj till 31 oktober. Det är också den tid på året då det är högsäsong för ris, jord och trädgårdsavfall. Övriga året är det ordinarie utfart via rampen som gäller.

– Under högsäsong är Må återvinningscentral en enorm trafikplats och därför är det viktigt att besöket och flödet genom centralen blir så säkert och rationellt som möjligt. Det ska vara lätt att göra rätt och då vill man inte sitta i onödiga bilköer, säger Peter Westin.

För mer information

Lars Westberg, kommunikationsansvarig, Miva
lars.westberg@miva.se, 0660-330 321

Peter Westin, projekt- och entreprenadansvarig, Miva
peter.westin@miva.se, 0660-330 355

Fakta om Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.