Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Ny chans att Örnsköldsvik blir


Årets återvinningskommun

Örnsköldsviks kommun är för andra året i rad nominerad till Årets återvinningskommun. Nomineringen, som gjorts av Förpacknings- och tidningsinsamlingen, beror bland annat på visat engagemang och samarbetsvilja för att underlätta återvinningen av tidningar och förpackningar samt att man har en relativt nybyggd återvinningscentral, som anses vara en mönsteranläggning.

Utmärkelsen Årets återvinningskommun är en av åtta olika kategorier som tillsammans utgör Sveriges tyngsta miljöpris, Swedish Recycling Awards. 
– Denna nominering har vi till stor del att tacka kommuninnevånarna för, framhåller Åsa Möller som är chef för Avfall och återvinning på Miva. En bidragande faktor till nomineringen är nämligen att ö-viksborna är så bra på att sopsorterera. Kommunen ligger över riksgenomsnittet vad gäller återvinning och det samlas in nästan dubbelt så mycket plastförpackningar jämfört med rikssnittet. Miva strävar efter att vara ett föredöme och uppmuntra till återanvändning och återvinning och denna nominering är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Möller.

Örnsköldsvik är en av tre nominerade kommuner och vinnaren utses vid Återvinningsgalan som äger rum i Stockholm den 29 november.

För mer information

Åsa Möller, chef Avfall och återvinning, Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB
asa.moller@miva.se, 0660-330 351

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Driftinformation