Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Miva uppmuntrar till skräpplockning

Skräpplockardagarna är Sveriges största manifestation mot nedskräpning. Organisationen Håll Sverige Rent står bakom den årliga kampanjen som samlar alla som vill visa att de är emot nedskräpning och för ett skräpfritt Sverige. Alla är välkomna att delta utifrån sina förutsättningar och i vår kommun hjälper Miva förskolor och skolor att dra sitt strå till stacken.

För även om alla är välkomna i Skräpplockardagarna, så är det just barn och elever som är de flitigaste deltagarna. Miva ska vara ett föredöme med en hållbar utveckling i fokus och därför vill vi hjälpa de barn och ungdomar som är beredda att ta ansvar för vår gemensamma miljö.

Miva lämnar och hämtar säckar

Under vecka 21 anordnas skräpplockardagarna i Örnsköldsviks kommun. Håll Sverige Rent erbjuder gratis sopsäckar till alla som anmäler sig före den 22 april på kampanjsidan www.skrapplockardagarna.selänk till annan webbplats. Mindre påsar och engångstatueringar delas också ut till de mindre barnen.

I första hand ska de skolor som deltar i kampanjen lämna de fyllda säckarna bland sina vanliga sopor, men om man varit flitig och säckarna inte får plats erbjuder Miva hämtning.

- Jag tycker det är roligt att Miva kan vara delaktig i Skräpplockardagarna och det är viktigt att vi uppmuntrar barns engagemang mot nedskräpning. Genom att delta får barnen vara med och göra en insats och lära sig ta ansvar för miljön.  Jag hoppas att så många som möjligt av kommunens skolar anmäler sig i år, säger Ingela Eriksson, miljöingenjör på Miva och ansvarig för att koordinera bolagets insatser.

Skräpplock skapar engagemang

Skräpplockardagarna arrangeras inte bara för att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Genom att se skräpet och effekten av även de små skräpföremålen så skapas engagemang. Många som plockar skräp visar samtidigt omvärld och beslutsfattare att nedskräpningen är en viktig fråga.

Läs mer på www.skrapplockardagarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information vänligen kontakta Ingela Eriksson, miljöingenjör, Miva,
e-post ingela.eriksson@miva.selänk till annan webbplats, tfn 0660-330 324.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.