Publicerad 2019-12-04

Miva söker utvecklingsansvarig för dagvatten respektive dricksvatten

Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att vattnet ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. En väl fungerande vatten- och avloppsförsörjning är också en grundförutsättning för positiv samhällsutveckling och god folkhälsa.

Miva står inför stora utmaningar att hitta lösningar mot en hållbar va-försörjning, där långsiktiga och inte minst klimatanpassade tekniklösningar står i fokus. Därför behöver vi förstärka personalstyrkan på va-avdelningen med utvecklingsansvariga som leder det strategiska arbetet inom respektive funktionsområde för dagvatten eller dricksvatten. Du kommer ingå i enheten Strategi och utveckling som ansvarar för den långsiktiga förnyelse- och utvecklingsplaneringen, kvalitet och miljö samt va-rådgivning. Vi erbjuder mångskiftande arbetsuppgifter och stora möjligheter till personlig utveckling. Är du den vi söker?

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du jobbar på ett strukturerat sätt med strategier, långsiktiga planer och uppföljning. Behovsanalyser, beslutsunderlag till våra investerings- och förnyelseplaner är en del av din vardag. Du kommer att arbeta förvaltningsöverskridande i olika planskeden och leda anpassning och utveckling inom nuvarande funktionsområden för dagvatten eller dricksvatten, tillsammans med en organisation som besitter lång och gedigen kunskap inom området. Tillsammans kommer ni systematiskt förnya och utveckla funktionsområdet i syfte att upprätthålla funktionen men också för att möta förändrade krav och förväntningar.

Våra uppdrag drivs ofta i projektform där du främst kommer att fungera som beställare och ingå i styrgrupper till projekten. Som utvecklingsansvarig håller du dig också uppdaterad och bevakar omvärld och teknikutvecklingen inom området.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en teknisk ingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot Väg och vatten eller Samhällsbyggnad, alternativt motsvarande utbildning samt erfarenhet inom området. Du har några års erfarenhet inom va med tyngdpunkt på strategiskt arbete i tidiga skeden. Meriterande är även erfarenhet av den kommunala planprocessen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta, samverka och god förmåga att leda, strukturera och planera arbetet. Du ska ha en stark drivkraft och ett stort intresse för strategiska va-frågor.

Övriga kvalifikationer:

  • God svenska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i Office-paketet.
  • B-körkort är ett krav.

Övrigt

Mivas verksamhet är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling. Allt vårt arbete utgår från Mivas fyra ledstjärnor; engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställning

Säkerhetsprövning kommer att göras i samband med anställning.

Kontaktpersoner

Frågor om tjänsten besvaras av:

Kent Westerlund, avdelningschef,
kent.westerlund@miva.se, tel 0660-330 410

Anneli Jonsson, HR-ansvarig,
anneli.jonsson@miva.se, tel 0660-330 328

Martin Lockner, facklig representant för Vision 
martin.lockner@miva.se, tel 0660-330 416

Ansökan

Skicka din ansökan via nedanstående länk senast den 12 januari 2020.

Ansök här

I formuläret väljer du om du söker tjänsten som utvecklingsansvarig dagvatten eller utvecklingsansvarig dricksvatten.

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Om Miva

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor. Våra ledstjärnor är engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster