Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2016-05-17

Mivas återbruksdag 21 maj kl 11-14

Den 21 maj mellan kl 11-14 inbjuder Miva till en familjedag på Stora Torget i Örnskölsvik där återbruk står i centrum. På ett inspirerande sätt kommer du och din familj att få idéer till hur ni kan bli bättre på återbruk. Dessutom blir det fika, tävlingar och mycket, mycket mer. Känn dig varmt välkommen!

Utställning av återbrukat material

Designern Maria Hörnquist har hjälpt oss att bygga en uteplats av återbrukat material från återvinningscentralen. Med utställningen vill vi ge ett nytt, fräscht perspektiv på återbruk och få fler ska se värdet i att återbruk inte bara är bra för miljön, utan dessutom kan bli till snygga designobjekt.

Återbrukat behöver inte bara vara en rolig detalj, utan något som kan ersätta nyinköp. Vi människor kommer alltid sträva efter utveckling och en vilja att ”ha nytt”. Kan vi då hitta ett sätt att få ”nytt av gammalt” som varken belastar miljö eller plånbok, så vinner alla på det i längden. Här får du inspiration och kreativitiet till dina egna idéer. 

Tips om hur du minskar ditt matsvinn

Separat insamling av matavfall har nu införts i hela Örnsköldsviks kommun. På så sätt kan matavfallet bli energi och näring som går tillbaka till naturen. Men vi har också mycket att vinna på att minska mängden matavfall. Kommunens kostavdelning jobbar hårt med detta och har minskat matsvinnet med 31 procent det senaste året. Under återbruksdagen bjuder kostavdelning på smakprov och berättar vad du kan
göra av dina matrester.

Självklart både visar och informerar även Mivas personal om hur separat insamling av matavfall fungerar.

Miljönärhandla lokalt - premiär för ny märkning

Miljönär är en ny nationell märkning som tagits fram av branschorganisationen Avfall Sverige. Märkningen syftar till att uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet. Vi är glada över att kunna presentera närmare ett 30-tal miljönär-märkta verksamheter i vår kommun! Detta under högtidliga former från utomhusscenen på Stora Torget kl 12 den 21 maj!

Experimentera med Komtek

Kommunens teknikskola Komtek finns på plats och inspirerar både barn och vuxna med spännande experiment. Testa att göra jättesåpbubblor, vindflöjlar, tillverka pappersflygplan och programmera robotar!

Fri hoppning i vår hoppborg

Alla barn är välkomna att sparka av sig skorna och hoppa fritt i vår hoppborg.

Tävlingar

Gå vår tipspromenad runt torget och svara på fem enkla frågor om återbruk och återvinning! Vi lottar ut fem spa-paket bland alla med rätt svar!

Våra yngre ska såklart delta i vår teckningstävling. Låt oss pryda gamla Torggrillens väggar med fina teckningar som visar vad vi gör med vårt avfall. Som belöning får tecknaren en toalett-reflex och chans att vinna biobiljetter.

Visa ditt återbruks-smile

Ta en bild på dig tillsammans med vår maskot Mivo! Ladda sedan upp bilden på Instagram med hashtag #återbrukshelg

Gratis fika och ballonger

Självklart bjuder vi på fika med hembakat bröd från Bageri Viktoria. Och alla barn från ballonger!

Underhållning av elever från Bagges musikskola

Under återbruksdagen underhåller Fredrik Arvidsson och Sofia Lundgren från utomhusscenen på Stora Torget. Fredrik och Sofia är elever vid Anders Bagges musikskola här i stan, Dreamhill Music Academy.

Ställ dina frågor till oss

Ta chansen att ställa dina frågor till oss! Vår duktiga personal finns på plats för att förklara och svara på frågor eller ge dig en ny disktrasa!

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Driftinformation