Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Lätt göra rätt med ny sorteringsguide

Äntligen är det dags att lansera Mivas nya sopsorteringsguide här på vår webbplats. Sorteringsguiden ger både vägledning om hur avfall ska sorteras, vad du bör tänka på samt information om vad som händer med avfallet sen. Skriv bara in vad du vill kasta i sökfältet och klicka på "Sök". Men tänk på att skriva allt i ental och att inte vara för specifik. Sök exempelvis på "stol" istället för "pinnstolar".

Tänk även på att sorteringsguiden känner av vilket sökord du börjar skriva och matchar det med alla sökord som finns registrerade i systemet. Under sökfältet visas därför de sökalternativ du kan välja bland som har samma inledande stavning som din. Hittar du inte det du söker är vi tacksamma för att få veta det. Ring vår kundservice eller skicka ett e-post till tips@miva.se.

Sopsortering i alla ära, men tänk på att det mesta går att återanvända genom att ge bort, reparera eller sälja. Det är bara fantasin som sätter gränser! Så fundera ett varv till innan du följer våra hänvisningar i sorteringsguiden.

Till sorteringsguiden

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.