Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Läs själv av din vattenmätare

Miva genomför avläsning av vattenmätare var tredje år. För att få en mer rättvisande faktura rekommenderar vi dock att du själv läser av din vattenmätare minst en gång om året, gärna oftare. Utifrån den mätarställning som du rapporterar till oss gör vi sedan en beräkning av din årsförbrukning, som vi i de flesta fall debiterar sex gånger per år. Om mätarställningen inte rapporteras minst en gång varje år finns risk att skillnaden mellan den beräknade och den faktiska förbrukningen blir stor, vilket kan innebära onödiga överraskningar när du får din faktura.

Hur läser jag av vattenmätaren?


Vattenmätaren sitter vanligtvis placerad i källarvåningen, tvättstugan eller under varmvattenberedaren på den inkommande vattenledningen. Utseendet på vattenmätaren kan variera, men räkneverket består som regel av fem siffror. Läs av siffrorna på mätaren.

Hur rapporterar jag mätarställningen?


Du kan välja att registrera din mätarställning på två sätt. I första hand registrerar du mätarställningen via vår självservicetjänst Mina sidor på vår hemsida. För att logga in behöver du ditt kundnummer och självservicekoden som står angivet på din faktura.

I andra hand registrerar du mätarställningen genom att ringa vår kundservice, 0660-330 400. Självklart är du också välkommen attkontakta vår kundservice  om du har frågor eller problem med att läsa av din mätarställning.

Läs mer om vattenmätaren och se hur den ser ut

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster