Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2015-03-06

Kontroll av bruna kärl i Järved

Bild som visar tumme upp

Idag har Miva utfört stickprovskontroller bland de kunder i Järved som har ett brunt kärl för matavfall. Den positiva trenden håller i sig och kunderna visar sig ha bra koll på vad som hör hemma i det bruna sopkärlet. Med mycket få undantag hittade vi inte annat än bruna papperspåsar med matavfall. Mycket bra jobbat!

Använd papperspåsen

I något fall var matavfallet paketerat i plastpåsar, vilket inte är tillåtet.

Matavfallet i vår kommun rötas, vilket ger den största miljönyttan då man tar tillvara både energi och näringsämnen ur matavfallet. Till den metoden passar papperspåsar bäst. Därför är det också viktigt att inte använda andra typer av påsar till matavfallet, utan endast den papperspåse som Miva tillhandahåller.

Snart bruna kärl i nästa område

I slutet av mars är det dags att erbjuda kunderna i det andra området ett separat kärl för matavfall. De områden som då är aktuella är Överhörnäs, Svedjeholmen, Sund, Hörnett, Gene, Domsjö, Vårby, Nötbolandet, Bergom, Bjästa, Köpmanholmen, Näske, Skule, Sidensjö, Drömme. Genom det informationsbrev som kommer i brevlådan märker du som är fastighetsägare (ej företag) när vi erbjuder insamling av matavfall i ditt område.

Läs mer om att sortera matavfall separat

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster