Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Konstutställning med skitjobbigt tema

Bidl av flicka med leksaker

Löständer. Foto: Caroline Nord

Tre konstnärer, nio konstverk, ett stort miljöproblem. Vi spolar varje år ner 7 000 ton skräp i våra toaletter, dessutom hamnar stora mängder kemikalier i avloppet, vilket skadar vår miljö och vårt vatten.

För att åskådliggöra problemet har Mitt Vatten låtit tre unga konstnärer skapa konst av skräp insamlat från våra reningsverk. Konstverken samlas i en digital utställning som visas mellan 20 oktober till 19 december. I mitten av den perioden den 19 november infaller Världstoalettdagen, som är en officiell FN-dag för att uppmärksamma att 2,5 miljarder människor saknar tillgång till toalett. För att stödja arbetet för allas lika rätt till säkra sanitetslösningar kommer den första upplagan av konstverken, som är i Svenskt Vattens ägo, att säljas till förmån för Toaletter utan gränser.

www.mittvatten.se/skitgalleriet Länk till annan webbplats. kan du se utställningen och läsa hur konstnärerna arbetat med sina verk, hur de tänkt och varför de valt sina motiv. Där kan också läsa mer om vad som hamnar i våra avlopp, men inte hör hemma där.

– Vi måste bli bättre på att ta hand om vårt avlopp och vatten, med Skitgalleriet vill vi få så många som möjligt att tänka till kring egna vanor och förändra sitt beteende, säger Kristina Melander, projektledare för Mitt Vatten. 

Om Mitt Vatten

Mitt Vatten är en gemensam kommunikationssatsning från alla som producerar och levererar dricksvatten i Sverige. Under tre år ska vi tillsammans göra gemensam sak och uppmärksamma vårt dricksvatten.

Gå till Skitgalleriet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se film om hur konstverken kom till Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild av flicka med löständer

Leksaker. Foto: Saga Wendotte

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.