Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2019-09-24

Kom och återvinn pengar i Husum på lördag

Det finns ofattbara 5,7 miljarder kronor i ogiltiga sedlar runt om i landet. Det är pengar som är obrukbara att handla för, men som däremot kan återvinnas och göra mer nytta. Och återvinning och återbruk gillar vi. Så leta fram dina gamla sedlar och kom till Må återvinningscentral på lördag den 28 september.

I lördags arrangerades höströj med extra öppethållande och en mängd aktiviteter på temat återbruk på Björna återvinningscentral. På lördag den 28 september blir det höströj på Husum återvinningscentral. Upplägget och samarbetet med de lokala Bygdsam-organisationerna är i stort sett detsamma med ett undantag. I Husum blir det också möjligt att återvinna pengar.

Gamla sedlar som gör skillnad

Initiativtagare är Laila Sjödin i Husum som under många år arbetat för Världens Barn. Tillsammans med Världens Barns regionsamordnare Linda Lundin hoppas de på många sedlar.

- De här sedlarna är ju obrukbara att handla för, men de kan få sitt värde igen då Radiohjälpens insamlingskampanj för Världens Barn tar emot pengarna och växlar in dem hos Riksbanken. Att göra den här insamlingen på en återvinningscentral känns verkligen genialt. Pengarna inte bara återvinns utan återbrukas och kan användas på nytt, säger Linda Lundin. Många små sedlar kan göra stor skillnad i det arbete som genomförs runt om i världen för barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

SVT besöker Husum

Insamlingen av gamla sedlar är en del av Världens Barns insamlingskampanj som når kulmen just vid månadsskiftet september/oktober. Med anledning av det besöker Erik Ekstrand, känd som en i duoparet Erik och Mackan, olika platser där lokala insamlingsaktiviteter pågår. Den 28 september finns han så lägligt i Örnsköldsvik och kommer därför att göra ett besök till Husum återvinningscentral där vi så genialt kombinerar återvinning med att stärka barns rättigheter.

Välkommen till Mivas höströj på Husum återvinningscentral lördag den 28 september kl 10-14. Förutom insamling av gamla sedlar blir det loppis, husmorstips, hoppborg, teckningstävling, korv och fika. Bland mycket annat. Mer information på www.miva.se/höströj

Var med och låt dina gamla sedlar göra skillnad

Har du inte möjlighet att komma till Husum på lördag? Skicka då in dina ogiltiga sedlar (ej mynt) i ett kuvert till Världens Barn, så sköter de kontakten med Riksbanken. Lägg gärna med en lapp om var pengarna kommer ifrån, så underlättar det vid eventuella frågor från Riksbanken. Det spelar ingen roll hur gamla sedlarna är.

Skicka sedlarna till:
Riksinsamlingen för Världens Barn
C/o Rädda Barnen
107 88 Stockholm

För mer information

Lars Westberg, kommunikationsansvarig, Miva
lars.westberg@miva.se, 0660-330 321

Linda Lundin, regionsamordnare Världens Barn
linda.lundin@varldensbarn.se, 070-578 42 52

Fakta om Världens Barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4, Utbildningsradion och svenska civilsamhällsorganisationer. Tillsammans med tiotusentals frivilliga kavlar de upp ärmarna. För världens barn. Läs mer på www.varldensbarn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta om Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster