Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Grattis Kerstin Karlsson!
Du tog årets bild!

Hushållshöns är något som alla skulle må bra av att ha – de sprider glädje, bidrar till hushållets kretslopp och tackar för maten genom att ge fina ägg. Dessutom kan vi gödsla vår trädgård för att få sallad, morötter och potatis i riklig mängd. Stybbersmark. Foto: Kerstin Karlsson

Tack alla ni som skickade in fotografier till vår fototävling. Resultatet har du i dina händer – tolv fantastiska bilder med motiv från vår vackra kommun. Alla dessutom med någon anknytning till temat miljövänligt. Miljökalendern distribueras till alla hushåll som bilaga till Tidningen 7 den 30 december.

Varje fotograf bakom dessa bilder vinner fyra biobiljetter vardera. Av de tolv vinnarna har vi sedan utsett en som också får en systemkamera värd 5000 kr. Vi säger stort grattis till Kerstin Karlsson som tagit årets Miva-bild!

Hur länge har du haft höns?

– Vi har haft höns i fyra år. Det är en liten flock med Hedemorahöns som är en av Sveriges nordligaste lantraser. Jag gillar mina fina fåglar, dom sprider glädje och bidrar till trivseln på gården då de under sommaren får gå ute helt fritt.

Hur kom du fram till det här motivet?

– På bilden är det hönan Sofia med sina två tuppkycklingar Stig och Coop, som hon ruvade fram ur ett 6-pack ekologiska ägg från Coop Forum här i Ö-vik. Jag hade hört att det fungerar att kläcka fram kycklingar ur ekologiska ägg och tänkte att jag måste prova det.

Idén till bilden var inte svår att kläcka (skratt) för vad kan vara mer miljövänligt än närproducerat. Stig och Coop är i dag två stiliga ungtuppar som hälsar och kacklar att matte är överlycklig att ni gillade bilden eftersom foto är ett av hennes största intressen.

Övriga vinnare som får fyra biobiljetter vardera är:
Ingrid Johansson, Bonässund
Erik Jonsson, Solna
Tommy Thelin, Domsjö
Ing-Marie Svensson, Sörflärke
Kenneth Johansson, Arnäsvall
Christina Westbergh, Gottne
Samuel Sörlin, Trehörningsjö
Göran Sjöblom, Järfälla
Mikael Jonsson, Örnsköldsvik
Jennifer Sjögren, Umeå
Christian Nordin, Örnsköldsvik

Stort tack till alla tävlande och grattis till de tolv vinnarna!

Se alla tolv vinnarbilder och många fler i vårt bildspel

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation