Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Fira kranvattnet på
Världsvattendagen

Den 22 mars infaller Världsvattendagen. I vårt land har vi turen att ha en bra tillgång på gott dricksvatten. Trots det gör vi så knasiga saker som att bära hem vatten i flaskor från affären. Vatten som dessutom transporterats långa sträckor och som inte ens är riktigt färskt.

250 gånger billigare

Flaskvatten är minst 250 gånger dyrare per liter jämfört med vatten från kranen. Dessutom går det åt minst 300 gånger mer energi att producera och leverera en liter flaskvatten än en liter kranvatten. Sedan måste man räkna med all tid och kraft som krävs för att släpa hem flaskorna från affären och sedan samma väg tillbaka för att panta dem. Kranvattnet finns redan hos dig – billigt, gott och livsviktigt.

Börja en ny vana och fira Världsvattendagen med att tappa upp en stort glas friskt, gott kranvatten!

Vatten utöver det vanliga

Örnsköldsvik har dessutom ett av Sveriges godaste kranvatten. Det stod klart efter finalen i Kranvattentävlingen som avgjordes i höstas. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten och juryn var enliga om att Örnsköldsvik har ett vatten utöver det vanliga.

Örnsköldsvik blev inte svensk mästare i kranvatten denna gång, men kan ändå stoltsera med motiveringen ”Törstsläckande ´vill-ha-vatten´ med en kall själ”. Så grattis till ett både gott och prisbelönt vatten ur kranen.

Vill ditt företag bli kranmärkt?

Vill du visa att ditt företag, verksamhet eller event gjort ett medvetet val och är fritt från flaskvatten? Då ska du ansöka om hållbarhetsmärkningen Kranmärkt. Det går att kranmärka företag, organisationer, föreningar eller enskilda evenemang.

Läs mer om Kranmärkt

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation