Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2019-04-01

Enklare besök på Må återvinningscentral

Må återvinningscentral utvecklas ständigt och i sommar öppnas en ny utfart som underlättar besöken på centralen. I gengäld innebär det att återvinningsstationen för tidningar och förpackningar måste flytta till en ny plats.

Området på Må utvecklas ständigt för att underlätta lämning, men också tömning och hämtning av avfall. Bland annat utifrån vår kundenkät ser vi nu över området där återvinningsstationen finns. Många kunder önskar en alternativ utfart om man exempelvis endast lämnat farligt avfall eller trädgårdsavfall.

– Uppe på den så kallade risplanen kommer vi att öppna upp en ny utfart till Grindvägen som vägen till kommunens snötipp heter. Det innebär att kunder som enbart har ärenden till den nedre delen av centralen slipper köa över rampen för att ta sig ut, säger Magnus Vestman som är arbetsledare för Mivas återvinningscentraler. Det här har varit ett stort önskemål från många kunder, så det är roligt att vi nu kan förenkla besöken hos oss.

Den nya risplanen med ny utfart beräknas stå klar i sommar. Den nya utfarten kommer därefter att vara öppen och tillgänglig för Mivas kunder under perioden 1 maj-31 oktober.

En konsekvens av detta är att återvinningsstationen för tidningar och förpackningar lämnar Må återvinningscentral. Flytten blir dock inte lång och placeringen blir faktiskt ännu bättre precis utanför grindarna till Må.

Det är Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, som ansvarar för alla återvinninstationer runt om i kommunen. Så även den på Må återvinningscentral.

– Att återvinningsstationen flyttar innebär att den blir mer tillgänglig. Precis som alla övriga 33 återvinningsstationer i kommunen blir den tillgänglig dygnet runt samtidigt som den finns i direkt anslutning till återvinningscentralen när man har ärenden dit. En vinn-vinn-situation för alla parter, säger Lars Hafvenström, regionchef på FTI.

Återvinningsstationen på Må stänger den 30 april och FTI:s målsättning är att komma igång på den nya platsen i princip samtidigt.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster