El-Kretsen anordnar insamlingshelg för elektronik

Den 23-25 september anordnar El-Kretsen en riksomfattande kampanj för att få allmänheten att återvinna elektronik snabbare. Elektronik omfattas av producentansvaret, vilket innebär att producenterna av elektronikprodukter ansvarar för att samla in och hantera de uttjänta produkterna. För insamlingen av elektronikavfall ansvarar El-Kretsen.

Må återvinningscentral har öppet som vanligt den aktuella helgen, men kommer inte att delta i kampanjen med lokal annonsering och andra aktiviteter. Miva planerar istället för en mer omfattande återvinningshelg i egen regi under våren.
- Vår statistik visar att vi är mer benägna att röja och rensa när våren är på väg än när höstmörkret faller. Genom att skapa en egen aktivitet till våren kan vi dessutom uppmärksamma fler aktörer än enbart El-Kretsen och inbjuda till en samlad återvinningshelg i ordets rätta bemärkelse, säger Lars Westberg som är funktionsledare för kommunikation på Miva.

El-Kretsens kampanj går under rubriken "Återvinningshelgen 23-25 september" och arrangeras för andra året i rad. Budskapet är att uppmana människor att lämna all sin gamla elektronik på närmaste återvinningscentral. Må återvinningscentral håller öppet som vanligt och då liksom under resten av året är Öviksborna välkomna att bland annat kasta sin avlagda elektronik.

Öppettider Må återvinningscentral

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Vardagar 9.00-15.00, lunchstängt 11.30-12.30